Vytisknout tuto stránku
ne., 30. říjen 2016 22:29

Oceláři bodovali na domácí půdě

Oceláři x Sparta Oceláři x Sparta Zdroj: foto: Marian Ježkowicz, http://www.hcocelari.cz/
Třinec - Nedělní odpoledne zcela jistě patřilo fanouškům HC Oceláři Třinec, kteří hostili HC Sparta Praha. Celé utkání sedmnáctého kola Tipsport extraligy se odehrálo v třinecké Werk aréně, kterou navštívilo neskutečných 4922 lidí. Celý zápas mohli diváci sledovat na kanále ČT Sport od 15:20.

Oceláři minulý rok vypadli těsně před branami play-off, a tak jejich kádr prošel značnou obměnou a hlavně změnou trenéra, kterým se stal Vladimír Kýhos. Mužstvo pod jeho vedením ostře nastoupilo do nové sezóny a prvních čtrnáct zápasů zvládlo bez ztráty jediného bodu. 

Ani Sparťané loni nedosáhli na vysněný titul, ve finále extraligy podlehli Liberci. Také toto mužstvo změnila trenéra, kterým se stal Jiří Kalous. Letos se Sparta rozjela trochu pomaleji, avšak z pěti utkání si odnesla tři vítězství. 

Do brány domácích šla třinecká jednička Šimon Hrubec a na střídačce čekal na svou šanci Slovák Peter Hamrlík. Třinecký kádr tentokrát nastoupil bez Vladimíra Rotha a Lukáše Gavlase, který si odpykával trest, zastavení činnosti na jeden zápas, za páteční zákrok na litvínovského hráče Ondřeje Jurčíka.  

Na straně hostů do brány nastoupil Tomáš Pöpperle a náhradníkem byl tentokrát Filip Novotný. Ani Sparta nepřijela v plné sestavě a mužstvu chyběl Vladimír Eminger a Jan Švrček.

Hned na úvod zápasu sudí potrestali hráče Třince Martin Douderu, který si vysloužil dvě minuty za držení. Netrvalo dlouho a připojil se k němu sparťanský hráč Brian Ihnacak, s trestem příliš mnoho hráčů na ledě. Třetinu ukončil trest pro třineckého obránce Josefa Hrabala za nedovolené bránění.

Do druhé třetiny Sparta nastupovala s jednogólovým náskokem, o který se postarala trojice Čajkovský, Vrána, Forman díky přesilovce v první třetině. Tento náskok však netrval dlouho a už ve 21. minutě Oceláři využili přesilové hry a vyrovnali stav utkání. O branku se, díky asistenci Špirka a Hrabala, postaral domácí útočník Rostislav Marosz, který sice nevystřelil, ale vrátil puk před branku, kde jej do brány srazil sparťanský Richard Nedomlel. Také druhá třetina byla bohatá na tresty, kdy se na trestné lavici postupně vystřídali jak domácí, tak hosté. O druhý gól Ocelářů se zasloužil Polanský, který společně s Irglem ujížděli do přečíslení proti Barinkovi, který však nedokázal zabránit Polanského střele k pravé tyči – 2:1. Ke konci druhé třetiny si třinečtí hráči pojistili svůj náskok třetí brankou Jakuba Petrůžálka, který poslal kotouč mezi betony Tomáše Pöpperleho. Stav 3:1, asistence: Rostislav Marosz.

Ačkoliv jsme mohli vidět celkově 6 přesilovek, ani jednu ze tří nedokázala Sparta využít, i přestože šancí bylo dost.  

Třetí třetina začala s dvoubrankovým rozdílem a cílem Sparty bylo minimálně dorovnat skóre. Svou šanci remízovat měl hned ze začátku Lukáš Klimek, ale Hrubec si ho pohlídal, a tak sparťanský útočník neskóroval. Třetí třetina byla hodně akční, nejdříve zvonila tyč po nahození Hrabala a ihned vzápětí jsme mohli vidět tyčku Růžičky. Ve 49. minutě Sparta snížila náskok zásluhou Lukáše Pecha. Další šance už hosté neproměnili.

Sparta sice přestřílela Oceláře v poměru 38:22, ale bohužel pro Pražany zápas skončil prohrou 2:3 a Oceláři si po dvou předešlých prohrách odnášejí opět tři body. 

Třetiny: 0:1, 3:0, 0:1  

Branky a nahrávky: 22. Marosz (Špirko, Hrabal), 26. Polanský (Adamský), 39. Petružálek (Marosz) – 14. Čajkovský (Vrána, Forman), 49. Pech (Kudrna)

Rozhodčí: Úlehla, Hradil – Blümel, Hlavatý

HC Oceláři Třinec: Hrubec – Linhart, Nosek, Jank, Hrabal, M. Doudera, Kania, L. Doudera – Petružálek (A), Marosz, Martin Růžička – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Špirko, Sýkora.
HC Sparta Praha: Pöpperle – Mikuš, Čajkovský, Gernát, Kalina, Nedomlel, Piskáček, Barinka – Uher, Vrána (A), Forman – Klimek, Hlinka (C), Ihnačák – Kumstát (A), Pech, Kudrna – Černoch, Cingel, M. Procházka.
Zobrazeno 1999 krát
Naposledy upraveno: po., 31. říjen 2016 19:31
Sandra Štrejlová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste