Vytisknout tuto stránku
pá., 11. listopad 2016 21:06

Aplikační cenrum BALUO otevírá své brány nadčasovým výzkumům

Exteriéry Exteriéry Zdroj: Jiří Vrba
Olomouc – Vznikající kampus v Neředíně má od magického data 11.11. opět blíže k aktivní podpoře zdravého životního stylu v mezinárodním měřítku. Před dvěma lety začala výstavba nového aplikačního centra BALUO. Už v počátcích celé výstavby bylo jasné, že se nejedná o žádný bezvýznamný projekt. 

Celé aplikační centrum zaštítěné Univerzitou Palackého v Olomouci se po slavnostním otevření začne specializovat na výzkum zdraví a zdravého životního stylu a převáděním získaných analýz do praxe. „Otevření Aplikačního centra BALUO posouvá možnosti a potenciál vědeckého přístupu ke zdraví a pohybovým aktivitám na zcela novou úroveň. V Olomouci tak vzniká postupně centrum, které nemá ve střední Evropě konkurenci,“ dodává rektor univerzity Jaroslav Miler, který označil BALUO za svou srdeční záležitost.

Celá stavba i rozvoj kampusu v okrajové části Olomouce má mimo jiné snahu oživit její okolí. Neředínské centrum návštěvníkům nabízí širokou paletu sportovních disciplín. Od kolektivních sportů pro zcela individuální a anonymní trénink skýtající výzkumné oblasti a možnost vlastního sledování pokroků i v pohodlí svého domova. „Při vstupu do našeho fitness centra Vám nejdříve provedeme celkovou analýzu těla, společně probereme vize na zlepšení kondice a cílů, následně vše nahrajeme na Váš čipový náramek, který už zajistí při příchodu k našim strojům ten správný progres,“ uvedl před zahajovacím ceremoniálem jeden ze zkušených trenérů z Fakulty tělesné kultury. Nově otevřené centrum je otevřené široké veřejnosti i zaměstnancům různých firem. Zkrátka všem, kterým není lhostejné jejich zdraví a budoucnost jejich těla. V den slavnostního otevření podepsalo vedení centra a univerzity další smlouvu, zahajující další část výstavby fakultního Centra kinantropického výzkumu.

Zobrazeno 1993 krát
Naposledy upraveno: ne., 13. listopad 2016 11:38
Pavla Hajpišlová

Milovnice sportu, kultury a médií ve všech sférách. Přispěvatelka do pořadu Zprávičky na ČT:D. Moderátorka kulturních a sportovních akcí.

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste