Vytisknout tuto stránku
so., 3. prosinec 2016 10:36

Zaměstnanci jsou nejspokojenější v Dánsku, Češi jsou na desátém místě

Společnost Universum zkoumala spokojenost zaměstnanců. Společnost Universum zkoumala spokojenost zaměstnanců. Zdroj: Vostárek Josef
Kodaň - Nový průzkum společnosti Universum ukázal, že nejspokojenější zaměstnanci jsou v Dánsku. Hned za ním jsou v těsném závěsu Norsko a Kostarika, Česká republika skončila na desátém místě. Česko je ve spokojenosti zaměstnanců lepší než USA, které skončily na 36. místě z 57 států.

Společnost Universum uvádí, že spokojenost zaměstnanců souvisí s celkovou prosperitou ekonomiky. Proto udělala průzkum, ve kterém suverénně vyhrálo Dánsko. Druhé a třetí místo pak obsadily Norsko a Kostarika a na desáté příčce skončila Česká republika.

Výzkum se týkal celkem 57 zemí, kdy nejhůře ze všech dopadla Ghana. Všechny státy od čtvrtého po deváté místo byly evropské - Švédsko, Rakousko, Nizozemsko, Finsko, Belgie a Maďarsko. Něměcko skončilo na jedenáctém místě, hned za Českou republikou.

Zpráva informuje, že důvodem spokojenosti zaměstnanců je rovnováha mezi pracovním a soukromým životem. "Štěstí zaměstnanců je zásadní pro udržení talentů, stejně jako motivované pracovní síly, které přináší skvělé výsledky a průběžně inovuje," řekl portálu The Local manažer výzkumu Iniversum Daniel Eckert. 

Zobrazeno 2067 krát
Naposledy upraveno: ne., 4. prosinec 2016 16:34
Jan Nuc

www.myapple.cz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste