Vytisknout tuto stránku
út., 14. březen 2017 13:41

Lyžařka Šárka Strachová je rozhodnutá, zda bude pokračovat v kariéře

Oslava po závodě ve Squaw Valley Oslava po závodě ve Squaw Valley Zdroj: Facebook Šárky Strachové
Těsně před koncem sezóny dosáhla česká slalomářka Šárka Strachová na nejlepší letošní umístění. V americkém Squaw Valley nestačila pouze na vítěznou Mikaelu Shiffrinovou, která si tím definitivně zajistila čtvrtý zlatý globus v této disciplíně.

Zda čeká na Strachovou při finále světového poháru v Aspenu poslední závod sezóny či kariéry ještě není jisté. Jedno ovšem jisté je, ona sama má prý jasno. A její rozhodnutí ani nijak neovlivnily dobré výsledky z posledních závodů a páté místo po vynikající druhé jízdě na mistrovství světa (MS) ve Svatém Mořici, či nynější sezónní maximum ze Squaw Valley. "Hlavu mi to nezamotalo. Jsem víceméně rozhodnutá, ale nechám si to zatím pro sebe. Teď si chci užít krásný výsledek a koncentrovat se na poslední závod sezony a poté budu řešit všechno ostatní," řekla Strachová v rozhovoru na svém facebookovém profilu.

Po MS měly slalomářky krátkou pauzu, kterou Strachová využila k tréninku, již tradičně v Rakousku. Nakonec do Ameriky odletěla se svým týmem později, než bylo v plánu. "Napadlo tam metr a půl sněhu," vysvětlila. "A po příjezdu do Squaw Valley ještě nasněžilo. Zažili jsme tady pohádkovou zimu," řekla. Před závodem se ovšem podmínky změnily. Přišlo velké oteplení a závod probíhal v jarních teplotách, teplota ve stínu se pohybovala kolem 15 stupňů. "Závod byl velice náročný už jenom kvůli tomu, jaké bylo vedro. První kolo bylo strašně fajn, přes noc bylo jasno, takže trať byla ještě zmrzlá a já startovala s trojkou. Možná jsem při něm mohla trochu víc zariskovat,“ uvedla na facebooku Strachová.

Po prvním kole byla čtvrtá, ve druhém kole již závodnicím trať doslova tekla pod lyžema. Pořadatelé ji museli dokonce solit, ale ani to příliš nepomohlo. Strachová se po svojí druhé jízdě dostala průběžně do vedení, pět setin před Rakušanku Bernadette Schildovou. "Říkala jsem si, že když bude štěstí přát, a ono přálo, mohlo by to na bednu vyjít,“ dodala Strachová k vypadnutí Slovenky Petry Vlhové a Švýcarky Wendy Holdenerové těsně před cílem.

Strachovou teď čeká finále světového poháru v jejím oblíbeném středisku, v americkém Aspenu, kde již dvakrát slavila vítězství, a to v roce 2008 a 2009. Čeká tam na ní závěr relativně úspěšné sezóny. Na stupně vítězů se sice postavila pouze dvakrát, nyní a na začátku ledna v Záhřebu, jenže díky stabilním výsledkům je spolu s Norkou Lösethovou pátou ženou v žebříčku slalomářek, navíc se ztrátou pouze padesáti tří bodů na třetí příčku. Na čtvrtou Švédku Hansdotterovou ztrácí dokonce jen deset bodů.

Zobrazeno 1743 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 21:02
Kateřina Bibenová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste