Vytisknout tuto stránku
út., 2. květen 2017 19:52

Daruj kabelku a pomoz zachránit život

KABELKO...mánie v Plzni KABELKO...mánie v Plzni Zdroj: www.nadace.kostnidren.cz
Zábřeh - Pokud máte doma zachovalé kabelky, batohy, tašky, peněženky nebo cestovní tašky a kufry, které již nepotřebujete, můžete je darovat na KABELKO…mánii, která se bude konat 13. a 14. května v Zábřehu. Svým darem pomůžete zachránit životy těžce nemocným pacientům.

„Darujte starou a kupte si novou“ je podtitulem dobročinné akce pomáhající těžce nemocným, kteří potřebují k záchraně života transplantaci kostní dřeně. KABELKO…mánie se bude poprvé konat v Zábřehu v Caffebaru Lucerna pod záštitou města. Jako doprovodný program se můžete těšit na vizážistu Radka Mikulíka, který svým kosmetickým koutkem podpoří dobročinný bazar.

Prvotní myšlenka této akce náleží Ivetě Hlobilové. Její syn v roce 2014 onemocněl akutní leukemií a k tomu, aby se vyléčil, potřeboval transplantaci kostní dřeně od nepříbuzného dárce. Proto založila projekt KABELKO…mánie, který svými výtěžky z prodeje podporuje Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Ta shání dobrovolné dary na testy krve pro potencionální dárce ve věku od 18 do 35 let. Testy jsou nutné k zapsání do registru dárců. Jeden odběr stojí 1500 korun a bohužel ho nehradí stát ani zdravotní pojišťovna.

V dubnu se KABELKO…mánie konala ve Znojmě v rámci znojemských Velikonoc a na akci se vybralo 75 352 korun, které putovaly také Nadaci pro transplantaci kostní dřeně.

Sběrná místa, kam můžete kabelky přinést:
• Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, Tř. 17. Listopadu 8, 771 11 Olomouc, na budově B – vrátnice
• Dům dětí a mládeže Magnet Mohelnice, Spartakiádní 8, 789 85 Mohelnice,
• Soukromá mateřská školka Malíček, Zelená 1, Zábřeh,
• 60GYM, Valová 8, 789 01 Zábřeh,
• Květinářství p.Kouřilová, Valová 3, Zábřeh
• VIP fashion, M. R. Štefánika 318/1, Šumperk (naproti kavárně Svět)

Zobrazeno 2468 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. květen 2017 17:41
Tereza Slavíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste