Vytisknout tuto stránku
čt., 16. listopad 2017 09:47

Do kina na satiru

Ovčáček miláček. Ovčáček miláček. Zdroj: MDZ Zlín
Olomouc -  „Zlínská kavárna“ si připravila volné pokračování k divadelní hře Ovčáček čtveráček, který se točil kolem udělování státních vyznamenání. To mohli diváci zhlédnout vloni v únoru. V letošní verzi, na kterou můžete zajít 20. listopadu, se mimo jiné objeví i Babiš.

„Představení překračuje jak rámec kabaretu, tak hranice divadla. Celý ten perverzní obraz současnosti pronikají orwellovské a tolkienovské proudy, jež si až překvapivě dobře rozumějí s naladěním písniček Karla Kryla, které v Ovčáčkovi miláčkovi neznějí vůbec nostalgicky a pateticky, nýbrž mrazivě současně." uvedl Petr Fischer, redaktor Hospodářských novin. Druhý díl se odehrává v prostředí prezidentské předvolební superdebaty, kdy autor Petr Michálek odhadoval celkem 128 kandidátů, mezi kterými byl například David Rath, Jiří Kajínek nebo Bohuslav Sobotka. Hra je složená z autentických výroků, které v uplynulých měsících zazněly na naší politické scéně. 

V Olomouci si na Ovčáčka můžete zajít v pondělí 20. listopadu do Metropolu nebo Cinestar, kde hru promítají od 19 hodin. 

 

Zobrazeno 1636 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. prosinec 2017 12:27
Kristýna Sudková

To, že nepoznám levou a pravou stranu, ještě neznamená, že nevím kam jít.

Pro psaní komentářů se přihlaste