Vytisknout tuto stránku
po., 22. říjen 2018 12:22

Fenomén Bez frází pokořil další metu

Bez frází Bez frází Zdroj: bezfrazi.cz
Sportovně novinářský projekt Bez frází, který byl doposud známý jako web, kde se pravidelně objevovaly příběhy a osudy slavných sportovců vyprávěné v první osobě, dosáhl dalšího cíle. V říjnu spatřil světlo světa osmidílný dokument ze zákulisí hokejové Sparty. Jedná se o unikátní pohled kamerou na fungování profesionálního sportovního týmu.

Když se před dvěma lety spojili hokejisté Radim Vrbata a Jakub Koreis s novinářem Františkem Suchanem, možná ani netušili, jak rychle se jejich společné dílo dostane do širšího povědomí. O své příběhy a mnohdy i pikantnosti ze soukromí se podělili prostřednictvím webu zvučná jména českého sportu. Bez frází se ale nespokojilo pouze se psanými příběhy. Ve spojení nově vzniklé MALL.TV a HC Sparta Praha vznikl dokument, který otevírá úplně jiný pohled na fungování špičkového extraligového klubu. V osmi dílech se autoři zaměřili především na bezprostřední pocity spojené s utkáním, tréninkem a přípravou na ně.

Hlas celému dokumentu propůjčil Ondřej Vetchý a první recenze od odborného i laického okolí jsou nadmíru pozitivní.

To, jestli v podobných projektech hodlá tým z Bez frází pokračovat, není jasné. Jejich nejbližší snažení se momentálně upíná k avizované knize. Ta obsahuje, kromě exkluzivního vyprávění tenistky Barbory Strýcové, již zveřejněné příběhy sportovců s dovětky „co bylo dál“ a k dostání bude od 1. listopadu 2018.

Zobrazeno 1915 krát
Naposledy upraveno: út., 23. říjen 2018 10:20
Richard Müller

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste