Vytisknout tuto stránku
st., 31. říjen 2018 15:09

Esport: MS v League of Legends zná své finalisty

Martin "Rekkles" Larsen (Fnatic) a Yu "Jackeylove" Wen-Bo (Invictus) se střetnou o Vyvolávačův pohár (v pozadí) Martin "Rekkles" Larsen (Fnatic) a Yu "Jackeylove" Wen-Bo (Invictus) se střetnou o Vyvolávačův pohár (v pozadí) Zdroj: InvenGlobal
Kwandgžu/Ostrava - Po dlouhých sedmi letech se západní fanoušci dočkali. Do finále League of Legends se probojoval západní celek. Evropští Fnatic si podruhé ve své historii zahrají finále, povedlo se jim to v historicky prvním mistrovství světa, které vyhráli. Jejich protivníkem bude čínský celek Invictus Gaming. Nikdo neví, zdali se bude radovat Evropa, nebo Čína, jisté však je, že končí korejská dominance.  

 

Tým Fnatic po úspěšné sezoně v Evropě odjížděl na Světový šampionát s vysokými ambicemi. Avšak slovo vysoké zde znamenalo semifinále. Letošní mistrovství světa je již teď hodnoceno za nejlepší, který se kdy konal. Důvodem je spousta překvapení, krach favoritů a vzestup podceňovaných týmů. Historicky nejlepší tým sk Telecom T1 se vůbec nekvalifikoval, obhájci titulu Gen G. Se neprobojovali ze skupiny a hlavní favoriti Royal Never Give Up, KT Rolster a Afreeca Freecs neprošli čtvrtfinálem.

Týmy se ovšem nepotkávají poprvé. Narazili na sebe už v základní skupině, kde první zápas bez problému vyhráli zástupci čínského regionu. V odvetě však po vyrovnaném boji dokázali zvítězit Evropani a vynutili si tak nadstavný zápas (oba týmy měli skóre 5-1) o první místo ve skupině. V tom nakonec vyhráli Fnatic a zajistili si tak nejen první místo ve skupině a lehčího soupeře pro čtvrtfinále, ale (aniž by o tom věděli) také psychickou výhodu pro nadcházející finále. V semifinále si oba celky hladce poradily se svými protivníky. Fnatic přehráli 3:0 severoamerické Cloud9 a Invictus Gaming porazili evropské G2 Esports taktéž 3:0.

Finále se bude odehrávat v korejském Inčchonu na stadionu, který pojme až 50 000 diváků. Zápasu bude předcházet slavnostní zakončení, které má začít v 8:30 středoevropského času. Duel o Vyvolávačův pohár, který je se svou váhou 32 kilogramů nejtěžší trofejí, o kterou se bojuje v týmových sportech, začne v 9:00 středoevropského času. Finále se bude dát sledovat na stránkách lolesports.com nebo na Twitch.tv na kanálech Riot Games či pro českého diváka na kanálu HitpointCZ.

Zobrazeno 2025 krát
Naposledy upraveno: st., 31. říjen 2018 18:58
Matěj Smolarčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste