Vytisknout tuto stránku
po., 5. listopad 2018 18:30

Cormier přepisoval historii UFC

Daniel Cormier Daniel Cormier Zdroj: wikimedia commons
New York - Daniel Cormier se stal prvním zápasníkem v historii UFC, který oficiálně držel dva tituly ve dvou rozdílných váhových kategoriích současně a úspěšně je obhájil. V polovině 2. kola hlavního zápasu večera o pás v nejtěžší váze UFC uškrtil Derricka Lewise pomocí rear-naked choke. Diváci v Madison Square Garden v New Yorku si přišli na své.

Cormier, jako druhý zápasník v historii, který získal dva pásy ve dvou různých váhových kategoriích současně, prvním byl Ir Conor McGregor, šel do zápasu jako favorit a už ze začátku bylo znát proč. Bývalý olympijský zápasník s lehkostí strhl o 10 centimetrů vyššího Lewise na zem a zvládl ho tam držet po většinu kola. Avšak Lewis dokázal několikrát vstát zpět na nohy, naneštěstí pro něj ukázal soupeř přehled a strhl ho zpět, kde mu nedal prostor k jakémukoliv útoku.

Ve druhém kole se sice Lewis dostal do útoku, a dokonce vyslal pár nebezpečných ran, kdy sám Cormier po zápase přiznal, že jeden z jeho úderů na oko rozmrkával asi půl minuty, avšak Cormier zachoval chladnou hlavu a ve správný okamžik dostal Lewise znovu na zem, kde se postupně přesouval do, pro něj, nejvýhodnější pozice, ze které mohl soupeře co nejvíce ohrozit. Konec zápasu nastal ve chvíli, kdy se Lewis snažil protočit a dostat se zpět na nohy, jenže Cormier tento pokus zachytil, vlezl mu na záda a zezadu nasadil škrcení, ze kterého už Lewis nedokázal utéct.

"Dva pásy, každý pro jedno rameno, bejby!" křičel po zápase Cormier, který se radoval a děkoval všem. Není se co divit, když dosáhl něčeho, co nikdo jiný v historii UFC nedokázal. "Všechno, co Derrick udělal,mělo takovou sílu. Mám ho rád, miluji jeho instagramový účet a jsem hrdý, že jsem s ním mohl bojovat v oktagonu," pokračoval v pozápasovém rozhovoru pro UFC, který vedl Joe Rogan.


Na závěr ještě vyzval Brocka Lesnara, bývalého zápasníka v UFC, který přešel na wrestling a momentálně drží titul v organizaci WWE. Zápas by se mohl konat ze začátku roku 2019 a je jisté, že to bude show.

Zobrazeno 1455 krát
Naposledy upraveno: so., 10. listopad 2018 18:57
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste