Vytisknout tuto stránku
ne., 2. prosinec 2018 18:02

Londýn viděl derby plné zvratů. Nakonec se raduje Arsenal

Alex Iwobi (17) a Henrikh Mkhitaryan (7) Alex Iwobi (17) a Henrikh Mkhitaryan (7) Zdroj: wikimedia commons
Londýn – Arsenal díky třem gólům v druhé půli otočil zápas severolondýnského derby s Tottenhamem a díky konečnému výsledku 4:2 se dostal na čtvrté místo právě před svého rivala. Ten si pro změnu pohoršil a kvůli výhře Chelsea klesl o dvě místa.

Arsenal šel do vedení překvapivě už po deseti minutách hry, kdy, po centru ze standartní situace z kraje vápna, zahrál nešikovně rukou stoper Tottenhamu Vertonghen. Nařízený pokutový kop si postavil Aubameyang a s klidnou hlavou poslal míč na opačnou stranu, než skákal brankář hostů Lloris. Tottenham však zvládl zareagovat, kdy si nejprve Dier naskočil na centr Eriksena a hlavou prostřelil brankáře domácích Lena a vzápětí proměnil Kane nařízený pokutový kop po nasimulovaném pádu Sona.

Po změně stran to byl zase jiný zápas. Hráči Arsenalu opět ukázali, že jim vyhovuje spíš druhý poločas. Po Bellerinově kolmici za obranu převzal míč Ramsey a nahrál ho na vápno Aubameyangovi, který z voleje trefil míč přímo k pravé tyči a srovnal tak skóre zápasu.
Obrat byl dokonán díky střele Lacazettea, který sice podklouzl, ale i díky teči Diera překonal brankaře Tottenhamu. Výhru zpečetil nechytatelnou střelou z úhlu Torreira.

Na hráčích Tottenhamu bylo vidět, že porážku snáší s obtížemi. Vše vyvrcholilo druhou žlutou a následnou červenou pro smolaře zápasu Vertonghena, který skluzem trefil kotník útočníka Arsenalu Lacazettea.

Zobrazeno 1260 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 16:22
Jakub Metelka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste