Vytisknout tuto stránku
ne., 2. prosinec 2018 18:28

PŘEHLED: Jaká je budoucnost Hvězdných válek?

Ikonický začátek titulků Ikonický začátek titulků Zdroj: Wikimedia Commons
Letošní podzim měl premiéru nový animovaný seriál odehrávající ve světě Hvězdných válek - Resistance. Ten se setkal se smíšenými reakcemi a zatím byl hodnocen průměrně. Jaký je výhled do budoucnosti galaxie „far, far away“ a jaké další projekty přinese?

Nejbližším filmovým počinem, který nás ze Star Wars univerza čeká, je epizoda XI, která bude vyvrcholením tzv. sequelové trilogie a uzavře celou osmidílnou ságu. Natáčení poslední epizody začalo letos v létě a uvidíme v ní jak hlavní hrdiny sequelů, tak i známé tváře z původní trilogie. Jako režisér se pak vrací J.J. Abrams, který již režíroval sedmou epizodu. Tímto dílem se tedy se „skywalkerovskou“ ságou ale i klasickým pojetím Star Wars, jak je zatím známe, rozloučíme.
V budoucnu se bude pravděpodobně Lucasfilm věnovat anthology filmům - samostatným příběhům, které rozvíjí události ságy nebo jednotlivé postavy. Těch jsme se dosud dočkali dvou, Rogue One a letos Sola. Ten rozvinul příběh pašeráka Hana Sola z původní trilogie. Žádný z dalších filmů, rozvíjejících vesmír Hvězdných válek však nebyl zatím oznámen, i když se spekulovalo, že se chystá film zaměřený na postavu nájemného lovce Boby Fetta. Tuto informaci vedení Lucasfilmu však vyvrátilo. Krom anthology filmů se taky mluví o trilogii režiséra epizody VII, Riana Johnsna.


Jak už bylo řečeno, ze seriálů se nám zatím rozběhla Resistance (u nás pod názvem Odboj), která se setkává s rozpačitými dojmy, hlavně díky odlišenému stylu animace, který se inspiruje v japonském anime ale i pojetí seriálu celkově. Odehrává se mezi šestou a sedmou epizodou, což je období, které zatím nebylo v žádném filmu ani seriálu pokryto.
Velké nadšení u fanoušků Star Wars vzbudilo oznámení Lucasfilmu, že obnoví kultovní, animovaný seriál Klonové Války, který byl pozastaven poté, co přešel Lucasfilm pod společnost Disney. Bude tedy odvysílaná poslední, osmá řada, která seriál uzavře. Nové díly Klonových Válek, by se měly objevit v příštím roce, na streemovací službě Disney.
Velmi očekávaným je další seriál, The Mandalorian, který bude prvním hraným seriálem z tohoto universa. Bude líčit osudy mandalorianského bojovníka, stejně jako předtím Boby a Janga Fettových.
The Mandalorian budí u fanoušků velká očekávání, díky tomu, že za ním stojí tvůrci Hry o Trůny. Natáčení se již rozběhlo, zatím však tvůrci zveřejnili datum uvedení.
Velkým překvapením bylo také oznámení seriálu, jehož hlavním hrdinou bude Cassian Andor, špion Rebelské Aliance z filmu Rogue One. Postavu Cassiana si stejně jako ve filmu zahraje Diego Luna.
Letos na podzim byl rovněž oznámen i nový seriál, navazující na Lego Star Wars, který si utahuje z celého universa Hvězdných Válek.

I co se týče románů ze světa Hvězdných Válek, čeká nás mnoho zajímavých příběhů. Queen’s Shadow věnovaný postavě Padmé Amidaly, Alphabet Squadron, kde se podíváme do prostředí letky rebelských pilotů a Master & Apprentice o jedijském duu, mistru Qui-Gon Jinnovi a jeho učedníkovi Obi-Wanu Kenobim.

Zkrátka nás toho čeká opravdu spousty a nezbývá než doufat, že se novým seriálům a filmům povede zklidnit napjatou atmosféru, která poslední dobou panuje ve fanouškovské komunitě Hvězdných Válek.

Zobrazeno 1432 krát
Naposledy upraveno: st., 5. prosinec 2018 18:12
Karolína Marková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste