Vytisknout tuto stránku
út., 5. březen 2019 10:23

Knižní festival Ostrava nalákal návštěvníky na bohatý program

Prostor dostala zavedená nakladatelství i úplně nové projekty Prostor dostala zavedená nakladatelství i úplně nové projekty Zdroj: Eliška Šťastná
Ostrava - Komiksy, influenceři i výročí pádu totality. Taková byla témata Knižního festivalu Ostrava. Ten přilákal první březnový víkend na Výstaviště Černá louka velké množství hostů, a to zejména na bohatý doprovodný program a tematickou pluralitu.

Na své si přišli fanoušci všech možných žánrů. Své místo na festivalu měli i začínající autoři. Celkem svá díla a produkty představilo na 60 vystavujících. Pro návštěvníky byl připravený bohatý program zahrnující besedy, autogramiády i kreativní workshopy. Každý ze tří dnů festivalu měl vlastní tematický program. Pátek byl věnovaný komiksům, sci-fi a fantasy literatuře, sobota patřila youtuberům, médiím a fake news a neděle byla zasvěcená svobodě, lidským právům a válečným konfliktům.

Během festivalu vystoupilo na 70 hostů, nechyběly ani známé osobnosti jako youtuber Karel „Kovy“ Kovář, šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery, komentátor Jindřich Šídlo nebo fotograf Stanislav Krupař.

Festival navazuje na osmiletou tradici knižních veletrhů každoročně pořádaných na Výstavišti Černá louka. Z kapacitních důvodů neprobíhal samostatně, ale souběžně s veletrhem Dovolená, na kterém se prezentovaly cestovní kanceláře a informační centra českých měst.

Zobrazeno 1277 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2019 14:24
Eliška Šťastná

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste