Vytisknout tuto stránku
čt., 14. březen 2019 13:24

Hokejový Vsetín schytal velkou pokutu za fanoušky

Choreo vsetínských fanoušků Choreo vsetínských fanoušků Zdroj: HC Vsetín
Kdyby se psaly o českém hokeji učebnice, Vsetín by v nich jistě figuroval velkým písmem, a to i díky pověstným fanouškům. Ti teď ale nadělali valašskému klubu nemalé starosti. Kvůli výtržnostem na stadionu dostal Vsetín vysokou pokutu a podmínku uzavření stadionu.

 Hokejoví Valaši mají nakročeno vysoko. Po úpadku klubu se vracejí zpět mezi hokejovou elitu a ve druhé nejvyšší české soutěži patří ke špičce. Kdekdo má v paměti Vsetín i jako klub, za nimž stojí obrovská základna fanoušků a stadion během každého zápasu praská ve švech.

 Během čtvrtfinále play-off proti Prostějovu ale na tribunách bouřily emoce. Vsetínští fanoušci nebyli vůbec spokojeni s výroky rozhodčích a dávali to po celý zápas najevo. Po konci utkání, který domácí prohráli, se část fanoušků rozzuřila natolik, že čtveřici rozhodčích, kteří v tu chvíli odcházeli do kabin, napadli slovně a také fyzicky. Na jednoho z rozhodčích dokonce málem přiletěl odpadkový koš.

 Chování fanoušků mělo dohru u disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje (DK ČSLH), které už došla trpělivost. Jelikož se nejednalo o první prohřešek v této sezóně, vyfasoval Vsetín pokutu 90 000 korun a podmínečné uzavření stadionu na jedno utkání.

 Podle zprávy DK nepřispělo Vsetínu ani pasivní chování pořadatelské služby, která se aktivně nezapojila k zamezení tohoto chování.

 

Výtržníci budou dohledáni

Jednatel VHK ROBE Vsetín Daniel Tobola na oficiálních stránkách klubu uznal, že se jedná o pokutu tvrdou, ale zároveň odpovídající a sám chování fanoušků odsoudil. Zároveň uvedl, že se jedná o jedince, kteří budou následně ve spolupráci s Policií ČR identifikování.

 Je otázkou, zdali se vsetínští fanoušci již poučili a zbylou část sezony, ve které se hráčům VHK povedlo postoupit do semifinále, budou fandit slušně. Ostatně oni vytvářejí Vsetínu jedinečnou atmosféru, kterou jim může závidět leckteré extraligové mužstvo.

Zobrazeno 1645 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 14:03
Richard Müller

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste