Vytisknout tuto stránku
ne., 17. březen 2019 22:59

Ohlédnutí za 28. kolem LaLigy: Barcelona smetla Betis, řádil Messi. Real si poradil se Celtou Vigo a v souboji dvou Atletik zvítězilo Bilbao

Messi opět řádil, hattrickem pomohl Barce k výhře Messi opět řádil, hattrickem pomohl Barce k výhře Zdroj: Oficiální instagram FC Barcelony
Španělsko – 28. kolo LaLigy je za námi a opět nebyla nouze o překvapivé výsledky a kvalitní fotbal. Atletiko Madrid překvapivě okusilo porážku na hřišti Bilbaa, Barcelona ani Real nezaváhali.

Pátek:

Levante jelo na hřiště Realu Sociedad s nelichotivou bilancí tří porážek v řadě. První gól domácích vstřelil bývalý hráč United Adnan Januzaj, hosté dokázali rychle odpovědět, ale na víc se nezmohli. Oba týmy se tak rozešly smírně 1:1.

Sobota:

Madridští si v zápase na hřišti Celty Vigo zlepšili chuť a po gólech Isca a Balea zvítězili pod vedením staronového trenéra Zinedina Zidana 2:0. Domácím chyběl nejlepší střelec Aspas a zejména ve hře dopředu to bylo znát.

To na stadionu San Mámes v Bilbau bylo veselo. Proti domácím se postavil dosavadní druhý tým tabulky Atletiko Madrid. Vyrovnané utkání rozhodlo Bilbao až ve druhé půli a překvapivě tak bralo tři body. Atletiko Madrid tak po zpackaném utkání proti Juventusu nezvládlo ani ligový zápas a před třetím Realem má náskok pouhé dva body.

Překvapení sezony Alaves měl na programu zdánlivě snadnou práci v podobě poslední Huescy. Do 80. minuty byl stav vyrovnaný 1:1, když oba týmy proměnily nařízené pokutové kopy. V poslední desetiminutovce si však Alaves vzal vedení na svoji stranu a po trefách Guidettiho a Calleriho zvítězil 3:1.

Zajímavé klaní odehrálo Leganes proti Gironě. Girona jela do Leganes s vědomím toho, že pokud získá tři body půjde v tabulce právě před svého sobotního soupeře. To se jí povedlo a na venkovní půdě zvítězila 2:0, poskočila tak až na 12. příčku.

Neděle:

Sevillu, mající v nohách zápas s pražskou Slávií, čekala nelehká mise v podobě Espanyolu. Jediným gólem v utkání zařídil Seville vedení Ben Yedder v 53. minutě. Sevilla se tak zůstává na 6. pozici.

Rayo Vallecano předvedlo proti Barceloně srdnatý výkon a velmi podobně se vyvíjelo utkání i ve Villarealu. Rayo vedlo 1:0 zásluhou Suareze. Villareal, ale zabral a zápas otočil na konečných 3:1.

Extrémně zajímavý duel se očekával mezi domácí Valencií, která neprohrála 15 zápasů v řadě, a čtvrtým Getafe. Oba týmy vycházejí z velmi dobré obrany, což bylo poznat. A zápas dopadl podle prognóz bezbrankovou remízou.

Šestnáctý Valladolid potřebuje body jako sůl a mohl je uzmout ze hřiště desátého Eibaru. V normální hrací době byl stav vyrovnaný 1:1 a trn z paty hostům vytrhl ve třetí minutě nastavení Guardiola.

Vedoucí Barcelonu nečekalo na hřišti nepříjemného Betisu Sevilla nic jednoduchého. Družina trenéra Valverdeho si v týdnu s velkým přehledem poradila v Lize mistrů a Lyon porazila 5:1, když se dvěma góly a dvěma asistencemi na výhře Katalánců podílel Messi. Dnes to nebyl nikdo jiný než právě malý velký El Capitano, který hattrickem režíroval výhru hostů. Jeden přesný zásah si přisal i Suarez a Barcelona tak zvítězila suverénně 4:1.

Zobrazeno 1207 krát
Naposledy upraveno: ne., 17. březen 2019 23:50
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste