Vytisknout tuto stránku
út., 19. březen 2019 22:16

Hradec útočil, Kometa dávala góly a vede v sérii 2:0

Hráči Brna slavící vstřelený gól Hráči Brna slavící vstřelený gól Zdroj: www.facebook.com/hc.kometa
Hradec Králové – Dnes, stejně jako včera, se utkal Mountfield HK s Kometou Brno. Druhý zápas čtvrtfinále hostila znovu zaplněná ČPP Aréna. Hosté si počínali lépe než včera a nadělili domácím nepopulárního „bůra“.

Hradec do dnešního zápasu nastoupil s jednou drobnou změnou oproti včerejšku. Daniel Rákos si vyměnil místo s Petrem Koukalem, tedy přesun mezi první a čtvrtou útočnou řadou. Jako první se k šanci ve 2. minutě dostali hradečtí Vincour s Radovanem Pavlíkem, Čiliak závar před svou brankou vyřešil. Pár vteřin na to si domácí jako první vyzkoušeli přesilovou hru. Střely domácího Cibulskise, Vincoura i Koukala vyřešil brněnský brankář. V 5. minutě šli domácí poprvé do čtyř. Graňák fauloval Muellera. Kometa nabídnutou šancí nepohrdla a už po jedenácti sekundách překonal Maxwella střelou mezi nohy Orsava. Šanci na vyrovnání měl v 8. minutě Kukumberg, ale v úniku ho vychytal Čiliak. O minutu později Kometa vedla už 2:0. Martin Dočekal vstřelil gól do prázdné brány, ve které měl být Maxwell, ale po kontaktu s brněnským hráčem se ocitl mimo čtyři tyče. Rozhodčí gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali.

Ve 12. minutě měli domácí další únik. Radovan Pavlík přebruslil Němce a pálil do hrudi Čiliaka. V téže minutě dostal Bičevskis holí do obličeje a mohlo se jednat o čtyřminutovou přesilovku pro Hradec. Rozhodčí ale nevylučovali, protože přišli s vysvětlením, že hůl hráče Brna byla příliš nízko, tudíž se nemůže jednat o hru vysokou holí. Čtyři minuty před koncem třetiny Rákos zbytečně sekl Michálka. V další přesilové hře pro Brno střílel Štencel, puk se otřel o clonícího Hrušku a Kometa tak ukončila přesilovou hru, tentokráte po patnácti sekundách. Půl minuty před koncem 1. třetiny byl faulován na brankovišti Koukal. Domácí nedokázali přesilovku využít a její větší část si přenesli do druhé části.

Mueller svým prvním gólem v českém play-off zvýšil

Ve větší části přenesené přesilové hry z první třetiny nedokázal domácí tým střelami Zámorského a Pavlíka snížit. Velká část druhé třetiny se odehrávala v útočném pásmu domácích. Hradec měl spoustu šancí, ale žádnou z nich nedokázal využít. Ve druhé periodě se také přitvrdilo. Hráči Brna ve 23. minutě ve třech šli do jediného hráče Hradce, vylučovalo se ovšem na obou stranách. Velké šance měli Filip a Radovan Pavlík, ale první jmenovaný pálil mimo. Na druhé straně se do šance dostal Orsava, pálil jen do Maxwella. Na 3:0 zvýšil v 34. minutě Mueller. Zaťovič se snažil po vhazování střílet bekhendem, puk mu sjel, dostal se právě k volnému Američanovi a ten se nemýlil. O minutu později ještě Köhler trefil hradeckou tyč. Pět minut před koncem třetiny si Kometa opět v přesile troufla na hráče Hradce, rozhodčí nevylučovali, a proto vzal Vincour spravedlnost do svých rukou a naložil Malletovi. Kometa za tento prohřešek obdržela další přesilovku, skóre se však nepohnulo. Nepohnulo se ani po hákování Čermáka těsně před koncem druhé třetiny, a tak si domácí opět část přesilové hry přenesli do posledního dějství zápasu.

Další dva góly do sítě Hradce

Po deseti sekundách po začátku druhé části odjel na trestnou lavici Radek Smoleňák. Pro domácí to bylo další ofenzivní oslabení. Po konci Petra Koukala ve druhé třetině oslabil kvůli osobnímu trestu za vražení na hrazení své spoluhráče právě Smoleňák. V poslední třetině už hrálo Brno to, co potřebovalo. Několikrát vyhodilo na zakázané uvolnění, a navíc dokázalo dát ještě dvě branky. Napřed střílenou přihrávku od Michálka dokázal napotřetí dostat za záda Maxwella jeho krajan Mueller. Po této situaci se část diváků zvedla ze svých sedaček a zamířila domů. V 59. minutě přidal poslední hřebík do rakve Mountfieldu Vondráček, který střelou na zadní tyč upravil skóre na konečných 5:0 pro hosty.

Série se tedy stěhuje do druhého největšího města extraligové mapy. Tam se budou Hradečtí pokoušet o něco podobného, jako Kometa dokázala v Hradci. Další dva zápasy jsou v Brně na programu 22. a 23. března.

Stav série: Mountfield HK – HC Kometa Brno 0:2

Zobrazeno 1408 krát
Naposledy upraveno: út., 19. březen 2019 22:59
Tobiáš Rončka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste