Vytisknout tuto stránku
so., 15. květen 2010 16:47

Olomoucký kraj znovu zasáhne velmi vydatný déšť

Český hydrometeorologický ústav dnes vydal výstrahu před intenzívními srážkami. Ty by měly na Moravu a Slezsko dorazit od jihovýchodu během sobotního večera. Pro olomoucký kraj platí od 21.00 do odvolání povodňová pohotovost. Lidé by se měli připravit na velmi vydatný déšť a silný vítr.

 

Noční vytrvalý déšť způsobil vzestup hladin toku, zejména v jižních Čechách, dále na střední Moravě a v Slezsku, uvedla zástupkyně ředitele odboru a vedoucí tiskového oddělení Ministerstva životního prostředí Ing. Jarmila Krebsová.

Vlivem předpokládaných nedělních a pondělních intenzívních srážek lze vzestup hladin toků očekávat znovu, toto varování platí i pro povodí řeky Moravy, povodně však hrozí pouze lokálně. Podle Českého hydrometeorologického ústavu v některých případech může napadnout až 40 mm srážek.

Přívalový déšť může proto ohrožovat zejména sklepy a garáže, případně některé komunikace (Výstrahu vydal magistrát města Olomouc). Počasí by se mělo trochu uklidnit v úterý, obloha však zůstane zamračená.

 

Zobrazeno 2268 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Haňa Šindlerová
Pro psaní komentářů se přihlaste