Vytisknout tuto stránku
pá., 6. prosinec 2019 00:16

Emery po nepřesvědčivých výsledcích končí na lavičce Arsenalu

Unai Emery připraven na trénink Arsenalu Unai Emery připraven na trénink Arsenalu Zdroj: arsenal.com
Londýn – Arséne Wenger vydržel na pozici manažera Gunners přes dvacet let, jeho nástupce Unai Emery se loučí už po roce a půl. Definitivní tečku za angažmá španělského lodivoda udělal zápas s Eintrachtem Frankfurt, v němž sice Arsenal o poločase vedl, avšak v druhé půli německý celek utkání otočil, a nakonec i zvítězil. Čtvrtečnímu duelu dělal kulisu poloprázdný Emirates Stadium, což jen dokumentovalo stav londýnského celku.

„Chtěl bych vám všem říct, že jsem zde pracoval s vášní a velkým nasazením. Nepřál jsem si nic jiného, než abych pro vás dosáhl lepších výsledků,“ pronesl Emery v pátek 29. listopadu k fanouškům na oficiálních stránkách klubu. „Bylo mi ctí působit jako hlavní trenér Arsenalu.“

V domácí soutěži se Arsenal po třinácti kolech nacházel na nepohárové osmé příčce, dva body od pátého Wolverhamptonu, do toho všeho na povrch neustále vyplouvaly problémy z kabiny, které temperamentní stratég vedl hned s několika fotbalisty. Do noty si nepadl s Aaronem Ramseyem, který v létě po vypršení smlouvy zdarma odešel do Juventusu. Spory měl rovněž s Mesutem Özilem nebo Granitem Xhakou.

Na Emeryho místo dočasně usedl asistent Frederik Ljunberg. Jako bývalá švédská ikona v londýnském klubu odehrál 216 utkání a vstřelil 46 gólů. Dle slov vedení, se však trenérská pozice co nevidět změní. „Probíhá hledání nového manažera, jakmile jej nalezneme vydáme další prohlášení. Nyní máme plnou důvěru ve Fredrika,“ zní vyjádření Arsenalu.

Horkým kandidátem na vedení Gunners je bývalý trenér AC Milán nebo Juventusu Massimiliano Allegri, který je v tuto chvíli bez angažmá. Médii rovněž zaznívá jméno Brendana Rodgerse, jehož Leicester City zaujímá přední místo v tabulce Premiere League. Bez šance není ani Mikel Arteta sbírající poslední roky zkušenosti jako asistenta Pepa Guardioly v Manchesteru City.

Zobrazeno 1001 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. prosinec 2019 18:03
Tomáš Sendler

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste