Vytisknout tuto stránku
čt., 9. duben 2020 00:27

V LETECKÉ SPOLEČNOSTI LUFTHANSA DOJDE KE ZNAČNÝM PERSONÁLNÍM ZMĚNÁM

Dozorčí rada Lufthansy rozhodla o přerozdělení jednotlivých funkcí Dozorčí rada Lufthansy rozhodla o přerozdělení jednotlivých funkcí Zdroj: newsroom.lufthansagroup.com
Německo - V pondělí musel ze zdravotních důvodů rezignovat ze své funkce Ulrik Svensson, jeden ze členů výkonné rady a finanční ředitel Lufthansy. Dozorčí rada proto rozhodla o přerozdělení jednotlivých funkcí společnosti.

Dozorčí rada jedné z německých aerolinek na středeční telefonické konferenci rozhodla o novém rozdělení odpovědnosti za výkonnou radu společnosti. Výkonná rada s účinností od 15. dubna sníží svůj počet členů ze sedmi na šest.

„V dozorčí radě jsme dnes dospěli k závěru, že není ten pravý okamžik pro jmenování nového finančního ředitele. Proto se v nejbližší budoucnosti budeme zaměřovat především na interní týmové řešení a využijeme odborné znalosti a zkušenosti současných členů výkonné rady a našeho vedení. Jsme přesvědčeni, že tohle týmové řešení je tou správnou strukturou pro stanovení potřebného směru k překonání této krize,“ uvedl předseda Dozorčí rady společnosti Lufthansa Karl-Ludwig Kley.

Velké změny nastanou především v Oddělení informačních a digitálních technologií a inovací v čele s Thorstenem Dirksem. Stávající oddělení se přejmenuje na „Informační technologie a finance“ a převezme ho Wilken Bormann, který je odpovědný za centrum Lufthansa v Mnichově, a také za účetnictví, rozvahy, daně a firemní finance.

„V těchto těžkých dobách bezprecedentní krize určuje práci naší výkonné rady operační a strukturální řešení krizí více než cokoli jiného. Díky naší každodenní úzké spolupráci v týmu přišla výkonná rada s řešením, aby odpovědnost za finance, která je v současné době důležitější než kdy dříve, byla rozdělena mezi naše stávající oddělení pod vedením tří osvědčených a zkušených odborníků naší společnosti. Tímto způsobem řešíme další úkol jako tým. Překonáme krizi navzdory všem výzvám,“ řekl předseda výkonné rady Carsten Spohr.

Deutsche Lufthansa AG je největší leteckou společností v Německu a obsluhuje přes 200 destinací na čtyřech kontinentech. Lufthansa je jedním z pěti zakládajících členů Star Alliance, největší aliance leteckých společností na světě. 

Zobrazeno 702 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. duben 2020 20:13
Tereza Saláková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste