Vytisknout tuto stránku
čt., 18. listopad 2010 20:55

Harryho Pottera zhlédli olomoučtí už o půlnoci

Sága o kouzelnickém učni se kvapem blíží do svého finále i ve filmové podobě. Harry Potter a Relikvie smrti: část první vtrhl do českých i světových kin 18. listopadu, a to hned v prvních minutách. Provozovatelé kinosálů ve větších městech se snažili vyjít fanouškům maximálně vstříc, do svých programů tak zařadili i půlnoční projekci. Výjimkou nebyl ani olomoucký CineStar – nedočkavým návštěvníkům nabídl noční premiéru s dabingem i v originálním znění s titulky.

A nadšenci samozřejmě neváhali tuto šanci využít. Nejlepší místa v hledišti byla rozprodána týdny dopředu. Kdo si vzpomněl pár dní před projekcí, musel se spokojit s nejpřednějšími řadami. Samotný film byl pak uveden mimořádně bez reklam, trailerů a bez přestávky, přestože trvá plných 144 minut. Největší část diváctva tvořili studenti, výjimkou však nebyly ani rodiny se staršími dětmi.

„Jsem moc ráda, že se i česká kina dokážou takto přizpůsobit zájmu diváků. Sledovali jsme tak film současně s tisící dalších fanoušků po celém světě,“ pochvalovala si studentka Eva Koťátková. A dodala, že bude s napětím očekávat druhou a poslední část potterovské ságy, která se v kinech objeví v červenci 2011.

Zobrazeno 2520 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Štepánka Tupá

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste