Vytisknout tuto stránku
st., 10. duben 2019 23:17

Liga Mistrů: Ajax se v prvním zápase rozešel s Juventusem remízou

Cristiano Ronaldo v souboji s Matthijsem de Ligtem Cristiano Ronaldo v souboji s Matthijsem de Ligtem
Amsterdam - Dnes večer se v rámci čtvrfinálových bojů fotbalové Ligy mistrů utkali přemožitelé obou madridských mužstev. Ajax, který poněkud překvapivě vyřadil Real, vyzval na svém hřišti Juventus, jenž si v osmifinále poradil s Atléticem. Sázkové kanceláře před zápasem mírně favorizovaly hostující celek, ovšem amsterdamští byli po skalpu posledního šampiona nejprestižnější klubové soutěže řádně namotivováni k předvedení podobného výkonu i proti italskému mužstvu.

První větší příležitost si vypracovala Stará dáma - Bernardeschiho střela z hranice vápna ovšem přeletěla svatyni amsterdamského celku. Domácí poté zahrozili v 18. minutě, ale Zayechovu ránu dokázal zlikvidovat brankář Szczęsny. V 37. minutě mohl poslat Juventus do vedení opět Bernardeschi, nicméně ve vyložené šanci poslal míč pouze těsně vedle levé tyče. A tak se těsně před koncem dostala ke slovu největší hvězda bianconeri - Cristiano Ronaldo. Po centru Cancela umístil hlavou balon za gólmana Onanu.

Prakticky ihned po změně stran bylo ovšem vyrovnáno. Neres po individuální akci vypálil ze střední vzdálenosti a jeho projektil zapadl k pravé tyči Szczęsného branky. Vzápětí mohli domácí dokonce otočit vývoj utkání, ale Tagliaficův pokus nepřinesl ten správný efekt. V 51. minutě vybuchlo nadšení amsterdamských fanoušků podruhé. Ukázalo se ovšem, že zbytečně, jelikož gól neplatil kvůli ofsajdovému postavení.

V závěru mohl převrátit váhu na stranu Ajaxu Ekkelenkamp, jeho ránu k pravé tyči ale výborně zneškodnil Szczęsny. Na druhé straně měl obrovskou příležitost Costa, nicméně jeho střela z bezprostřední blízkosti skončila pouze na tyči Onanovy branky.

Utkání tak skončilo remízou 1:1, což papírově vyhovuje více Juventusu, jenž bude hrát příští utkání na domácí půdě. Ajax ovšem již v minulém kole dokázal, že papírové předpoklady nemusejí vůbec nic znamenat.

Zobrazeno 1260 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. duben 2019 00:16
Lukáš Losleben

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste