Vytisknout tuto stránku
út., 18. duben 2017 14:29

Muzikál Sestra v akci odhalil obsazení

Obsazení muzikálu Obsazení muzikálu Zdroj: www.musical.cz
Praha – Po pěti letech jednání přichází muzikál Sestra v akci i do České republiky. Muzikál uvede Hudební divadlo Karlín. Na tiskové konferenci bylo odhaleno obsazení i tvůrčí tým. Jedinou představitelkou hlavní role bude Lucie Bílá. Slavnostní premiéry se uskuteční 19. a 20 října 2017.

Lucie Bílá ztvární hlavní postavu Deloris Van Cartier neboli sestru Mary Clarance. Bílá by měla odehrát všechna představení. Pro případ nemoci roli nazkouší již známá muzikálová zpěvačka Markéta Procházková, která ztvární i sestru Mary Patrick. „Českému uvedení muzikálu předcházela velice dlouhá a komplikovaná jednání, která trvala pět let,“ uvedl na tiskové konferenci ředitel divadla Egon Kulhánek. Hlavním problémem bylo obsazení hlavní role nečernošskou zpěvačkou. Výjimku se ale nakonec povedlo vyjednat.

Předlohou muzikálu je filmové zpracování z roku 1992 s Whoopi Goldberg v hlavní roli. Hlavní hrdinka Deloris je barovou zpěvačkou, ale musí se před zločinci ukrýt do kláštera mezi řadové sestry. Její příchod zcela naruší do té doby poklidný klášterní život a vnese do něj spoustu novinek a nečekaně komických situací.

Muzikálové zpracování se poprvé uvedlo v letech 2006 a 2007 v Kalifornii nebo v Atlantě. V Londýně byla oficiální premiéra až v roce 2009, a to v londýnském West Endu. Inscenace byla následně uvedena například v Hamburku, na Broadwayi, v Paříží a naposledy v roce 2016 v Berlíně.

Autorem hudby je Alan Menken, který je několikanásobným držitelem Oscara. Menken je také stálým spolupracovníkem Walta Diesneyho. Hudba od Menkena zazněla i v novém remaku filmu Kráska a zvíře nebo v muzikálech Aladdin či Malá mořská víla. V muzikálu Sestra v akci zazní zcela originální hudba v kombinaci s prvky gospelu a popovým zvukem.  „Je to nádherná muzika plná hitů, v Hudebním divadle Karlín ho bude hrát velký živý orchestr složený ze 14 hudebníků,“  řekl Kryštof Marek, který má na starosti hudební zpracování.

Režisérem českého zpracování je Antonín Procházka. Překlady textů budou z pera Adama Nováka a choreografie se ujme Pavel Strouhal. Kostýmy vytvoří Linda Baráros a scénu navrátilec do divadla Karlín Martin Černý.

Kromě Lucie Bílé a Markéty Procházkové se ve vedlejších rolích představí Světlana Nálepková v alternaci s Ivou Pazderkovou, Václav Noid Bárta, Vendula Příhodová, Roman Tomeš či Václav Vydra.

Zobrazeno 3381 krát
Naposledy upraveno: st., 19. duben 2017 11:43
Alena Dolníčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste