Vytisknout tuto stránku
ne., 4. říjen 2015 18:32

Pohár Mistrů ovládly týmy ze Švédska

MLADÁ BOLESLAV – První říjnový víkend se na zimním stadionu v Mladé Boleslavi odehrál Pohár Mistrů ve florbalu. Tento turnaj nepřinesl žádná velká překvapení a úřadujícími mistry se pro rok 2015 staly švédské týmy IBF Falun v mužské kategorii a KAIS Mora IF v ženské.

Oba celky patřily, díky svým skvělým výsledkům na předchozích šampionátech, mezi nasazené a hrály rovnou semifinále. Švédské hráčky si v tom svém lehce poradily se Švýcarkami a po vítězství 10:5 se mohly radovat z postupu do finále. Mužskému celku se v boji o medaile také podařilo překonat desetigólovou hranici  a zajistit si účast v nedělním boji o zlato, díky vítězství 11:2 nad českým Tatran Omlux Střešovice.

Finálové zápasy žen a mužů se oba vedly v naprosto jiné režii. IBF Falun si v první třetině proti SV Wiler – Ersigen ze Švýcarska vytvořil dvougólový náskok. Švýcarům se ale ve druhé dvacetiminutovce podařilo stav vyrovnat a za stavu 2:2 se šlo do poslední části utkání. V té byli šťastnější hráči ze Švédska, když se jim třináct minut před koncem podařilo vstřelit třetí a vítězný gól napínavého souboje.

Ženské finále bylo dramatické pouze do své poloviny. Švédky na začátku zápasu prohrávaly už 0:3, během druhé třetiny se jim ale stav utkání podařil srovnat a, i přes skvělé zákroky finské gólmanky, obrátit ve svůj prospěch. Finský tým Classic porazily 13:6 a mohly se radovat z Mistrovského titulu.

Českým týmům se na šampionátu příliš nedařilo. Ženský Herbadent Praha 1 SJM vypadl ve čtvrtfinále, kde podlehl 8:2 Švýcarkám. Druhému českému zástupci v ženské kategorii, FAT PIPE FLORBAL CHODOV, se podařilo po výhře 9:3 nad norským týmem, postoupit do semifinále. To v sobotu proti finskému Classic prohrál těsně 3:4.

V mužské kategorii se do semifinále podíval pražský Tatran. V tom podlehl budoucímu vítězi šampionátu ze Švédska. Mladá Boleslav si pak ve svém čtvrtfinálovém zápase neporadila se Švýcary, se kterými prohrála 2:6.

Turnaj přinesl nový rekord. Průměrná návštěvnost šampionátu byla 1029 diváků.

Zobrazeno 1773 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:01
Markéta Šulejová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste