Vytisknout tuto stránku
po., 4. listopad 2019 20:13

Slavia se vzdaluje Vrbovu týmu na jedenáct bodů, Sparta se posouvá na šesté místo

AC Sparta Praha se raduje ze vstřelené branky do sítě Opavy AC Sparta Praha se raduje ze vstřelené branky do sítě Opavy Zdroj: sparta.cz
Po polovině základní části Fortuna ligy vede Slavia ligu již o jedenáct bodů. Překvapení ve Zlíně, gólová smršť během pěti minut v Olomouci a druhé vítězství v řadě přišlo pro Spartu. Vše bylo k vidění během uplynulého ligového kola.

Slovácko s Bohemkou bez branek
První zápas 15. kola české Fortuna ligy se odehrál v pražském Ďolíčku, kam zavítalo Slovácko. Klokani se stále nachází ve skupině o udržení, zato Slovácko nečekaně ve skupině o titul. Utkání nenabídlo větší gólovou šanci, diváci byli svědky bezbrankové remízy 0:0.
Remízová královna Sigma
Remízová královna. Tak by se dala nazvat Sigma Olomouc, která si v sobotu proti Mladé Boleslavi připsala již sedmou remízu v aktuálním ligovém ročníku. Skóre utkání otevřel ve 14. minutě Plšek, avšak skvělou podívanou viděli fanoušci po hodině hry. V 62. minutě navýšil vedení Sigmy po rohovém kopu hlavou Beneš, vzápětí ale díky Fulnekově pěkné střele mladoboleslavský tým snížil. A v 65. minutě bylo vyrovnáno, po kombinační akci se prosadil Budínský. V posledních vteřinách utkání orazítkoval olomoucký Kerbr břevno, a tak si týmy podělily body za remízu 2:2.
Vydařená odplata za MOL Cup
Druhé utkání v týdnu sehrála pražská Slavia s ostravským Baníkem. V tom středečním zvládli svěřenci trenéra Pánika vyřadit sešívané díky výhře 2:0, tentokrát se ale radovali hráči Slavie. Po dvou vstřelených brankách byl blízko hattricku Souček, nařízenou penaltu však zahodil. První branku po zranění vsítil Tecl, na konečných 4:0 se podařilo dostat nadvakrát míč do sítě Ševčíkovi a Slavia tedy mohla výhrou oslavit 127. výročí založení klubu výhrou.
Jablonec se posouvá na třetí místo
Hráči Karviné se předchozí tři kola neradovali ze vstřelené branky a jinak tomu nebylo ani v nedělním utkání proti Jablonci. O vítězství Severočechů 0:1 rozhodl v 77. minutě hlavou Doležal. Jablonec dokázal využít zaváhání Mladé Boleslavi a posouvá se na třetí místo tabulky.
Liberec doma nezaváhal
Po půl hodině hry vedl Slovan Liberec po trefách Musy a Malinského 2:0. Z prvního rohu utkání dokázali hráči Příbrami zásluhou Kodra snížit a stejný hráč se do statistik zapsal ještě jednou, ovšem tentokrát vlastní brankou v 66. minutě. Na 3:2 snížil nechytatelnou střelou k tyči Dramé, ale na vyrovnání se již Příbram nezmohla a prohře s Libercem čeká dále na první ligovou výhru od konce srpna.
Budějovice rozhodly v první půli
O vítezství Českých Budějovic nad Teplicemi bylo rozhodnuto po půl hodině hry, kdy ligový nováček vedl po brankách Brandnera, Schranze a Havla. I na druhé straně se tepličtí hráči dostávali do zakončení, na brankové čáře ale zářil veterán Drobný. Ten kapituloval až v 85. minutě, střelou k tyči snížil Mareš na konečných 1:3.
Třináct zápasů bez výhry pro Opavu
Slezané ani tentokrát nepoznali chuť vítězství a série bez zisku třech bodů se natáhla na dlouhých třináct zápasů. Opavští sice předvedli se Spartou bojovný výkon, avšak jedinou branku utkání vstřelil v 10. minutě z protiútoku Vindheim. Sparta si díky vítězství 0:1 v Opavě připisuje druhé vítězství v řadě a v tabulce se posouvá na 6. místo.
Zlín obral o body druhou Plzeň
Překvapení kola se zrodilo v pondělní dohrávce na jihu Moravy, kde předposlední Zlín remizoval s druhou Plzní. Po Kayambově centru poslal Viktorii v 72. minutě do vedení Krmenčík, avšak za šest minut hlavou vyrovnal Wágner. Oba střelci mohli dostat vedení na stranu svého klubu, Krmenčíkovu střelu zblokoval před bránou Buchta a Wágnera v gólové šanci vychytal Hruška. Po remíze 1:1 se Slavia vzdaluje Plzni na jedenáct bodů.

Zobrazeno 996 krát
Naposledy upraveno: út., 5. listopad 2019 20:21
Petr Herbrych

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste