ne., 8. březen 2020 18:18

POZVÁNKA: Dvořákova Olomouc zve příznivce vážné hudby

Moravská filharmonie Olomouc Moravská filharmonie Olomouc Zdroj: Archiv MFO
Festival, který nabídne hudbu napříč žánry i staletími. Tradiční akce pod záštitou Moravské filharmonie Olomouc představila svůj letošní program. Od 14. do 22. května vystoupí v Olomouci plno umělců s tvorbou hudebního skladatele Antonína Dvořáka.

 

Během festivalu se předvedou, jak čeští umělci, tak zahraniční hosté a zazní sedm odlišných produkcí Dvořákovy Olomouce. Kompozice symfonické, komorní i písňové v interpretaci významných umělců. 

Do Olomouce přijede například klavírista Marián Lapšanský, Bennewitzovo kvarteto a Prague Philharmonia. Zajímavým zážitkem může být také vystoupení souboru Musica Forea. Ten poprvé předvede Dvořákovy skladby tak, jak zněly za jeho života, za použití dobový nástrojů. Ze zahraničních hostů stojí za zmínku ansámbl Soqquadro Italiano se svým vystoupením Kdo se bojí baroka?, kde se snoubí barokní hudba a tanec i jiných uměleckých žánrů. Zlatým hřebem festivalu pak bude závěrečný koncert srbské klavíristky Tamary Stefanović.

„Je dobře, že každé kulturní místo má své tradiční události, které kulturu zprostředkovávají a oslavují. V případě klasické hudby a Olomouce to je především tento festival, jehož historie sahá až do roku 1950,” komentuje Jonáš Hartman, ředitel Moravské filharmonie Olomouc.

Prodej vstupenek na festival Dvořákova Olomouc je spuštěn online zde. Lístky můžete zakoupit také osobně v infocentru Olomouc na Horním náměstí. Cena je pro studenty do 26 let, seniory nad 65 let a držitele ZTP, ZTP/P průkazů snížena o 50 %.

Více informací a kompletní program je k přečtení na tomto odkazu.

Zobrazeno 1393 krát
Naposledy upraveno: ne., 8. březen 2020 19:51
Pro psaní komentářů se přihlaste