st., 4. prosinec 2019 22:13

Liverpool ovládl derby nad Evertonem

Divok Origi se trenérovi odvděčil za důvěru dvěma góly Divok Origi se trenérovi odvděčil za důvěru dvěma góly Zdroj: liverpoolfc.com
Liverpool – V rámci 15. kola Premier League, které se konalo netradičně v pracovním týdnu, se odehrálo liverpoolské derby neboli Merseyside derby. První Liverpool FC hostil Everton, který byl před utkáním na 17. místě dva body od sestupových příček. A protože domácí v letošním ročníku Premier League ještě neprohráli, šli do středečního utkání v roli favorita.

Trenér domácích Jürgen Klopp udělal oproti normálu hned pět změn v základní jedenáctce. Do hry se dostal obránce Lovren, záložník Lalllana, útočníci Origi a Shaqiri a místo Alissona, který v minulém zápase dostal červenou kartu, se do brány postavil Adrian. 

Zápas začal lépe pro domácí. V 6. minutě se  blýskl Mané krásnou přihrávkou za obranu, které využil Origi a po skvělém zpracování balónu dostal za brankáře a neměl problém vsítit první gól. Po deseti minutách se znovu ukázala genialita liverpoolského křídelníka Maného, který další skvělou přihrávkou do za obranu našel nabíhajícího Shaqiriho. Ten nad ničím nepřemýšlel a ranou z první na vzdálenější tyč překonal hostujícího Pickforda.

Po 17. minutách to tedy vypadalo na další lehké utkání pro Liverpool. Jenže po třech minutách se díky nepovedenému obranému zákroku Lovrena ocitl úplně sám před brankářem Michael Keane. Hostující obránce se z bezprostřední blízkosti nemýlil a snížil tak na 1:2 z pohledu Evertonu. Ve třicáté minutě dokázal Lovren svoji chybu odčinit. Jeho povedený pas přes půl hřiště si zpracoval Origi a lobem poslal míč do sítě hostů. Čtvrtý gól domácích přišel po rychlém protiútoku. Krajní obránce Alexander-Arnold vyvezl míč od vlastního pokutového území až před soupeřovu šestnácku, před kterou předal míč Manému, jenž si ranou k tyči připsal po dvou asistencích v zápase gól. Ještě v nastaveném čase prvního poločasu vyslal centr Bernard a úplně osamocený Richarlison hlavou snižoval znovu na rozdíl dvou branek. Do šaten se tedy šlo za stavu 4:2 a dle statistik skončila gólem každá střela, která šla na bránu. 

Druhý poločas tolik zajímavých momentů nepřinesl. Šlo hlavně o boj ve středu hřiště. V 61. minutě se po rohovém kopu hlavičkoval Richarlison, ale pouze do rukavic Adriana. Do vyložené šance se v 81. minutě dostal Sadio Mané. Ten si sprintem řekl o míč za obranu ale jeho střela skončila jen pár centimetrů vedle pravé tyče Pickforda. O čtyři minuty později už to vypadalo, že Mané dá svůj druhý gól v zápase. Dokázal se totiž po skvělé kličce dostat až za gólmana ale obránce Mina ho rozhodil a domácímu útočníkovi se nepodařilo zakončit. V poslední minutě řádné hrací doby zavezl míč do pokutového území Evertonu střídající Firmino a po jeho přihrávce udělal gólovou tečku Holanďan Georgino Wijnaldum. Domácí se tedy radovali z výhry nad svým rivalem a stále si drží osmibodový náskok na druhý Licester. 

 

Zobrazeno 1061 krát
Naposledy upraveno: čt., 5. prosinec 2019 18:22
Pro psaní komentářů se přihlaste