Vytisknout tuto stránku
po., 10. duben 2017 08:36

Festival hudby zamíří i do dalešického pivovaru

Většina koncertů se odehraje v zahradě jaroměřického zámku. Většina koncertů se odehraje v zahradě jaroměřického zámku. Zdroj: www.arskoncert.cz
Jaroměřice nad Rokytnou – Letošní srpnový Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského nabídne deset koncertů. Festival zavítá kromě Jaroměřic nad Rokytnou do pivovaru v Dalešicích a na zámky do Valče a Dukovan. Mezi hosty se představí Dasha, Bratři Ebenové nebo Zora Jandová.

„Letošní dramaturgie navazuje na předchozí ročníky a zaměřuje se především na vokální programy,“ řekl manažer festivalu Jaroslav Kocourek. Festival, který se koná od 5. do 19. srpna, zahájí operním galakoncertem italský tenorista Giordano Lucà, vítěz 2. ceny Operalie z roku 2010, a ruská pěvkyně Jekatěrina Monisova.

V rámci devatenáctého ročníku se představí dva projekty, které jsou parafrází na známé televizní pořady. „Vycházejí z naší snahy nebrat hudbu zcela vážně a přiblížit ji co možná nejširší posluchačské obci,“ řekl manažer festivalu Jaroslav Kocourek.

Zpěvačka Dasha a Moondance Orchestra představí v rámci koncertu Když hvězdy netančí, který je isnpirovaný televizní soutěží Star Dance, filmové hity v hudebním aranžmá Martina Kumžáka. Vystoupení Ebenové „na plovárně“ ve Valči s trochou nadsázky odkazuje zase na známou talk show Marka Ebena.

V prostorách dalešického pivovaru, kde se odehrával děj filmu Postřižiny, se představí Zora Jandová s manželem Zdeňkem Mertou. Na nádvoří dukovanského zámku zazpívá soubor Linha Singers. České klasiky Má vlast a Slovanské tance v úpravě pro čtyřruční klavír zahrají Renata a Igor Ardaševovi.

Čtrnáctidenní festival vyvrcholí velkolepým Verdiho Rekviem v podání slovenských sólistů, Českého filharmonického sboru Brno, Moravské filharmonie Olomouc a dirigenta Leoše Svárovského.

Zobrazeno 1918 krát
Naposledy upraveno: út., 11. duben 2017 16:49
Pavel Šťastný

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste