Vytisknout tuto stránku
po., 26. duben 2010 20:23

Freestylové žně ve Špindlu

Milí příznivci sněhu, hor a vraždění zadků. Jak jistě víte, 8. -11. 4. léta Páně dvoutisícího desátého, se konala jako každý rok akce, která tradičně uzavírá zimní volnostylovou sezónu na sněhu- Burton Špindl Spring Sessions. Já jsem se tohohle „velkýho mejdanu“ mohl zúčastnit a připravit vám o tom krátké svědectví.

V podstatě jde o největší, nejpromakanější a mediálně nejsledovanější akci tohoto druhu u nás. Snowpark „vyšejpovanej“ na Svatém Petru dosahuje vždy minimálně evropských kvalit a rozhodně nemá po celou sezonu u nás konkurenci. Tahle session je rok od roku větší a kvalitnější a letos přitáhla kromě české, slovenské a polské špičky také několik Finů a jiných národností z Evropy. V podstatě se ale nejedná o žádný kontest o vysoké ceny, ale o pohodové ježdění s helishootingem a výrazným sběrem video a foto materiálu. Ovšem úplně nejlepší na téhle akci je fakt, že si může mezi tuhle freestylovou elitu přijít zajezdit, respektive zalítat úplně kdokoli, kdo má k tomuhle typu zábavy nějaký vztah a dost odvahy se do tak profi snowparku spustit.

Letošní ročník byl oproti loňské pouti dekorován v hawaiském stylu. Těmto tématům se vždy přizpůsobují jak bary a občerstvení bezprostředně pod snowparkem, tak i celý park včetně některých překážek. Akce probíhala 4 dny a na každý den byl od pořadatelů připraven bohatý program. Ve čtvrtek a v pátek si to nejlepší jezdci rozdali v NIKE 6.0 TRICK SURVIVAL na Big Airu o ceny od sponzorů jako např. Playstation, Skull Candy a samozřejmě Nike. Ve čtvrtek a v pátek vylétla na dvě hodiny helikoptéra a mohlo se točit. Počasí až do pátku bylo výborné, tak věřím, že budou super záběry. V sobotu byl snowpark stejně jako loni na prasknutí, protože přijeli i amatéři, co mohli až na víkend. Atmosféra byla i přes dramatické výkyvy počasí skvělá a skákalo se jako o život. Hudba od Dj Robota podporovala snowborďáky spolu s freeskiery k neskutečným trikům, pivo teklo proudem, zkrátka se všichni skvěle bavili.

Ve čtvrtek zahráli Fastfood Orchestra a Navigators, plus Dj Robot na závěr, v pátek PSH, Orikoule, Kapitán Láska, Vladimir 518 a DJs Mike Trafik, Robot a Jorgos. Večerní pařby byly jako vždy legendární a po náročném dni si všichni náležitě odpočali a zrelaxovali . Na závěr letošního ročníku se vyhlašovali best riders z kategorie snowboard, freeski, žena a dítě, plus jedna soutěž pořádaná pro veřejnost. Rozdávaly se ceny, pilo se a tancovalo. V rytmu hip-hopových beatů se v párty stanu pohupovalo něco kolem 300 lidí, takže se závěr jaksepatří vydařil a všichni se už těšili na další ročník. Nedělní poježdění bylo samozřejmě k dispozici, ale po sobotní party se příliš riderů nedostavilo. Alespoň byl ale volný snowpark a já jsem si ze všech dní nejlíp pojezdil.

zde oficiální video z akce:

http://vimeo.com/11130890

 

{gallery}ZPRAVY/Sport/Spind/{/gallery}

Zobrazeno 2238 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:38
Ondřej Šebestík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste