Vytisknout tuto stránku
út., 7. březen 2017 20:49

Kryštof se v září chystá na Strahov

Kapela Kryštof na turné v roce 2013 Kapela Kryštof na turné v roce 2013 Zdroj: Krystof.net
Praha-Populární hudební skupina Kryštof zahraje v sobotu 16. září na Strahově. Kapela letos oslaví 24 let své existence, proto uspořádala další velkolepý koncert pro své fanoušky. Koncert se odehraje na stadionu Evžena Rošického. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji na stránkách informuji.cz, cena se pohybuje od 590 korun.

Českou kapelu kapelu založil Richard Krajčo, Nikolaj Arichtev, Bisi Arichtev, Jarda Blahut a Pavel Studník v roce 1993 v Havířově. Svou éru zahájili prvními koncerty a vydali první demosnímek SQUĚLE. Poté kapelu opustil Pavel Studník a Bisi Arichtev a nahradili je Marek Slovina a Alex Konjeczny. V této sestavě kapela vytvořila druhý demosnímek, ovšem i tito členové kapelu opustili a nahradili je Nikos Petros Kuluris a Evžen Hofmann. Nakonec se ke kapele přidali Ondřej Kyjonka a Nikos Grigoriadis. Kryštof vytvořil třetí demosnímek, který byl velice úspěšný, poslední změnou byl příchod Jakuba Dominika, který nahradil Blahuta.

Skupina vytvořila řadu skvělých písní, které ovládly české žebříčky hitparád. Nejznámější písně jsou například Cesta, Křídla z mýdla, Inzerát a nejaktuálnější Srdcebeat, který sklízí obrovský úspěch. Kryštof vyhrál řadu cen, v roce 2013 třeba Českého slavíka v kategorii Skupina roku, cenu Anděl jako Objev roku 2001 a další. Poslední ocenění získali v roce 2015, a to opět cenu Anděl v kategorii Skupina roku.

Zobrazeno 2088 krát
Naposledy upraveno: po., 13. březen 2017 05:56
Nikola Orlitová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste