Vytisknout tuto stránku
čt., 15. říjen 2015 03:48

Macocha a Divoký západ. Studenti jsou opět na scéně

Olomouc - Studentský divadelní soubor Ansámbl Oz! zahájil 6. října novou divadlení sezónu premiérovým představením hry Machocha trip. Jedná se o komedii s prvky černého humoru promíchané s takzvaným "acid western", tedy kombinací klasického westernu s metaforickým přesahem.
Celé představení režíruje Petr Klár. „Děj hry se soustřeďuje do bezprostředního okolí jedné z největších propastí ve střední Evropě. Macocha ve hře zároveň figuruje jako místo palčivé připomínky smrtelnosti i symbolická porta inferi, neboli pekelná brána. V inscenaci se objeví černý humor, široké pláně Divokého západu, i popkultura posledních čtyřiceti let," popisuje režisér.

Ansámbl Oz! založil v roce 2009 Petr KlariN Klár. Jedná se o uměleckou platformu, jejímž hlavním cílem je poskytovat studentům možnost získání praktických zkušeností z divadelního provozu v oboru hereckém, režijním, dramaturgickém i produkčním.

Představení začíná vždy v 19.30. Další repríza se uskuteční 22. října. Vstupenky je možné rezervovat prostřednictvím e-mailu. Inscenace se konají v divadle K3, které se nachází v univerzitní budově Uměleckého centra zvané Konvikt.

Zobrazeno 2184 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:09
Karel Čapka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste