Vytisknout tuto stránku
út., 26. duben 2022 17:27

Schick skóroval poprvé od návratu po zranění a pomohl Leverkusenu k hladké výhře

Patrik Schick si mohl po delší době užít gólové oslavy Patrik Schick si mohl po delší době užít gólové oslavy Zdroj: ČTK, imago sportfotodienst
Německo - Český reprezentant Patrik Schick v rámci 31. kola německé Bundesligy skóroval na půdě posledního Fürthu a dovedl svůj Leverkusen k zisku 3 bodů. Zatímco Bayer se díky výhře posunul na třetí místo ligové tabulky, pro domácí Fürth znamenala porážka stvrzení pádu do druhé Bundesligy. Pro Schicka to byl již jeho 21. přesný zásah v této sezóně a drží se na druhém místě tabulky střelců.

Po dvouměsíčním čekání na gól, způsobené zraněním lýtkového svalu se mohl Patrik Schick opět radovat. Krásnou patičkou v 8. minutě zakončoval akci Leverkusenu a srovnal stav zápasu na 1:1. Již o 10 minut později šli hosté do vedení, to když si svoji první bundesligovou trefu připsala posila ze Zenitu Petrohrad Sardar Azmoun. Ve druhém poločase se za Bayer trefili ještě Paulinho a Palacios a Leverkusen dokráčel k pohodlné výhře 1:4.

Domácím porážka opravdu zhořkla, jelikož je po loňském postupu do nejvyšší německé soutěže odsoudila opět k pádu o ligu níže. V souběžně hrajícím se zápase Lipsko překvapivě padlo doma s Unionem Berlín 1:2 a Leverkusen díky tomu poskočil na třetí místo ligové tabulky za druhým Dortmundem a již jistým vítězem soutěže Bayernem Mnichov.

Pro Schicka se jednalo o 21. branku v této sezóně, čímž si stále drží druhé místo v tabulce střelců Bundesligy za suverénním Lewandowskim s 33 brankami. Top 3 uzavírá Nor Erling Haaland, který na Schicka ztrácí 3 přesné zásahy.

Zobrazeno 378 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 20:00
Denis Ševčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste