Když pivo, tak Na Stojáka. Kamil Buchta v Olomouci otevřel unikátní bar

Ohodnoťte tento článek
(2 hlasů)
Beer Bar Na Stojáka.
Beer Bar Na Stojáka. Zdroj: Tomáš Vojkovský
Na Horním náměstí se krásně vyjímá výloha pivního baru Beer Bar Na Stojáka. Napochodoval jsem si to tedy rovnou k výčepu, usmál se na obsluhu a poprosil o jedno chlazené. Měl jsem smůlu. Slečna za výčepem se sice usmála zpátky, ale vzápětí mi oznámila, že otevírají až v pátek. Než mě ovšem vystrnadili ven, majitel Kamil Buchta mi jednoho šnyta (jedním tahem načepované pivo, zpravidla půl sklenice piva, půl pěna - pozn. redakce) přeci jen dal a já se s ním stihl dohodnout na rozhovor v den otvíračky. Při příchodu na rozhovor jsem pak byl příjemně překvapen výzdobou celého baru. Majitel nového podniku na mě už čekal u stolu společně s pár dalšími přáteli. „Tak co, jdeme na to?“ zeptal jsem se. „Jo, jen se posaďte, dejte si pivo a můžeme začít," odpověděl mi.

V čem spočívá koncept baru na stojáka? Bude nám ve stoje víc chutnat pivo?

Je zajímavý. Když musíte u piva stát, tak vás to nutí občas udělat pár kroků. Navíc se takhle vejde víc lidí ke stolu. Máte větší možnost se s někým novým seznámit. Dorazíte sem k nám, řeknete si, že si dáte jedno pivko, a nakonec odcházíte s novými přáteli.

Podobné podniky se nacházejí v Brně, pochází právě z nich inspirace začít něco podobného i v Olomouci?

Já se poprvé setkal s takovýmto typem podniku v Římě. Hodně se mi líbil, a tak jsem si začal zjišťovat, jestli je něco podobného i tady u nás. Jak jste zmínil, nalezl jsem to v Brně. Ten koncept mi byl blízký i z toho důvodu, že sám vlastním dva minipivovary a chtěl jsem, aby lidé mohli ochutnat různé druhy piv, nejen zaběhnuté značky. Tím samozřejmě nemyslím jen ty z mých pivovarů, ale rovnou z minipivovarů z celé ČR.

Podle čeho hodláte vybírat pivovary, od kterých zahájíte odběr? Testujete si osobně kvalitu a chuť jejich piv?

Každému chutná jiné pivo. Já to pivo ochutnám, nebude mi chutnat, a někdo jiný ho může přesto milovat a nedá na něj dopustit. Naše obsluha se při placení ptá, které z piv, co jsou zrovna na výčepu, chutnalo lidem nejvíce a sleduje, které jde taky nejvíce na odbyt. Postupně se tu budou piva střídat, a ty nejoblíbenější se pokusíme našim zákazníkům dopřávat častěji.

Na vstupních dveřích máte mimo jiné napsáno „rock bar“. Znamená to pouze poslech rockově laděné hudby, nebo plánujete také živá vystoupení umělců pohybujících se v tomto žánru?

Pro celou kapelu tu nemáme prostor. Rock barem myslíme to, že tu bude hrát rocková hudba z reproduktorů. Tak, aby to nerušilo lidi při konverzaci.

V některých rock barech se po obsluze přímo vyžaduje, aby byla temperamentnější a pracovní oblečení je osobité danému žánru. Jak je to v tomto baru?

Po naší obsluze chci, aby byla vůči zákazníkům vstřícná, otevřená. Aby tu byla cítit přátelská atmosféra a ne, aby sem někdo vešel, objednal si pivo a pomyslel si: „Proč je ta ženská tak protivná?“ Co se týče oblečení, zvolili jsme džíny a trika. Nablýskaná noblesa by se do rock baru nehodila.

Naposledy upraveno:
Pro psaní komentářů se přihlašte

Poslední články

Visit the best review site bbetting.co.uk for Bet365 site.

Články podle data

« Říjen 2017 »
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Jsme na Facebooku

O portálu

Zpravodajsko-publicistický portál Pres.UPmedia.cz je cvičným médiem, prostorem pro tvorbu studentů oboru Žurnalistika na Katedře mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Vznikl (ještě jako bezejmenný projekt) na konci roku 2007 s úkolem nabídnout studentům platformu pro veřejné publikování jejich žurnalistické... číst dál

2015 © Pres.UPmedia.cz - Katedra mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci | Joomla SEF URLs by Artio | webmaster: petben.cz

Přihlášení nebo Registrace