út., 8. prosinec 2020 17:12

Abdallah Sima: talent, který dokázal upoutat celý fotbalový svět

Abdallah Sima: talent, který dokázal upoutat celý fotbalový svět Zdroj: https://www.slavia.cz/index.asp
Abdallah Sima, devatenáctiletý hráč Slavie Praha, kterému se podařilo dostat se z druholigového Táborska do Evropské ligy za pouhých 80 dnů. V UEFA Evropské lize a Fortuna lize předvedl úžasné výkony a tím si vysloužil pozornost, která se žádnému hráči z české ligy nedostala.

 

Abdallah Sima přestoupil v únoru tohoto roku z akademie francouzského týmu Evian do Táborska. Netrvalo však dlouho a dostal se do hledáčku Slavie Praha, která se ho na začátku letošního srpna rozhodla koupit, jako perspektivního hráče, kterého uplatní ve své juniorce. Krátce na to se Sima dostal do nominace na zápas Evropské ligy proti izraelskému týmu z Beer Shevy. Do sestavy se dostal díky zraněním ostatních hráčů a koronavirovým problémům v týmu Slavie. Poté odehrál všechna dosavadní utkání v Evropské lize, ve kterých se stal velkou oporou pro Slavii. Dařilo se mu především proti francouzskému Nice, kterému nastřílel za dva zápasy dva góly.

Mladý senegalský talent ukazuje svoji kvalitu také na domácí scéně. V posledních třech zápasech v první české lize dokázal vstřelit čtyři góly. Dva z nich padly v derby pražských “S“ a to je pro záložníka opravdu skvělá vizitka, a možná i proto upoutal pozornost fotbalového světa. Na nejslavnějším fotbalovém webu Transfer market, kde je evidence velké většiny fotbalistů z celého světa, se stal nejvyhledávanějším fotbalistou během jednoho dne a to se žádnému hráči české ligy zatím nepodařilo. V tomto žebříčku předběhl velikány jako je třeba Son, Jesé nebo Messi.

Zobrazeno 1461 krát
Naposledy upraveno: út., 8. prosinec 2020 20:12
Pro psaní komentářů se přihlaste