út., 28. listopad 2023 09:20

Advent na zámku Blatná aneb prodloužená sezóna na hradech a zámcích

zámek Blatná zámek Blatná Zdroj: Karolína Frantová
Během zimního období spousta památek znovu otevírá své brány návštěvníkům. Mezi takové patří i zámek Blatná na jihu Čech. Zve nejen na adventní trhy ale také na prohlídky s vánoční tématikou nebo kluziště.

Zámek otevírá v pátek odpoledne a v provozu je vždy přes celý víkend. Vánoční trhy na Blatné zahájí o víkendu 2. prosince a to rovnou s mikulášskou nadílkou na bruslích. Nadílka je tedy určená především pro malé návštěvníky zámku. Kromě toho, že si budou moci zabruslit na kluzišti, ještě se zde na bruslích objeví  čert, Mikuláš a anděl. Mikuláš zde bude pro děti v průběhu celého dne, jen pozor, je nutné si koupit speciální vstupenku za 200 Kč. Díky ní totiž obdržíte slibovanou nadílku. Zaplatit ji můžete předem on-line na webu zámku.

Od prvního Adventu až do 17.prosince nabízí zámek každý víkend kromě trhů i speciální vánoční prohlídky zaměřené na tradice a zvyky o Vánocích. Návštěvníci zároveň nahlédnou do interiéru zámku. Mimo jiné si na prohlídce budou moci vyzkoušet například pletení vánočky. Současně budou po celou dobu trhů otevřené dílničky pro děti, kde si mohou vyrobit přáníčko nebo ozdobit perníčky.

Návštěvníci mají příležitost si zabruslit přímo na nádvoří zámku. Vstup je 50 Kč, za půjčení bruslí se platí 100 Kč. K dispozici jsou zdarma deky, branky, hokejky a další vybavení přímo u ledové plochy. Kluziště je otevřené vždy od pátku do neděle přes celou zimní sezónu, tedy až do poloviny března. 

„Srdečně zveme návštěvníky, aby k nám zavítali a nechali se unést kouzelnou vánoční atmosférou zámku Blatná. Těšíme se na setkání s Vámi a přejeme krásné předvánoční chvíle,“ uvedli na stránkách zámku.

Zobrazeno 311 krát
Naposledy upraveno: čt., 30. listopad 2023 12:50
Pro psaní komentářů se přihlaste