po., 1. prosinec 2014 13:11

American Music Awards ovládli One Direction, Iggy Azalea a Taylor Swift

LOS ANGELES - Americkou cenu American Music Award včera převzali hned třikrát One Direction. V losangeleském Nokia Theatre bodovali také Imagine Dragons, Katy Perry či Taylor Swift. Dvě ceny si odnesla i nová umělkyně Iggy Azaela z Austrálie, která byla nominovaná hned šestkrát.

 Mezi oceněné umělce patřili při předávání American Music Awards Imagine Dragons, kteří se stali nejoblíbenějším alternativním umělcem. Katy Perry vyhrála v kategorii nejoblíbenější pop/rock zpěvačka a Sama Smithe odměnila americká veřejnost stejnou cenou v mužské kategorii.

Nejvíce nominovanou byla Australanka Iggy Azaela, která ze svých šesti nominací proměnila dvě – nejoblíbenější rapové nebo hip-hopové album a nejoblíbenější rapový/hip-hopový umělec. Nejvíce se však letos dařilo britsko-irské chlapecké skupině One Direction, která získala všechny tři ze svých nominací – nejoblíbenější pop/rock skupina nebo duo, nejoblíbenější pop/rock album a umělec roku.

Cenu nového umělce roku, pro kterou se hlasuje i během předávání, obdržela australská skupina 5 Seconds of Summer a speciální cenu Dicka Clarka pro dokonalost dostala z rukou Diany Ross zpěvačka Taylor Swift. Oceněná byla díky úspěchu svých tří alb, kterých se jako jediných prodal milion kopií během prvního týdne prodeje. Cenu si ale zasloužila i díky svému chování k fanouškům, kterým kupuje dárky, navštěvuje je a některé pozvala i k sobě domů, aby si poslechli její nové album 1989.

„Dick Clark byl vizionář a bojoval za to, aby hudba byla v popředí naší mysli a na našich obrazovkách, jak jen to šlo. Jsem neuvěřitelně šťastná, že se jeho rodina rozhodla udělit mi tuto cenu,“ řekla při předávání Swift. Samozřejmě nezapomněla poděkovat i svým fanouškům. „Investováním peněz do alb a hudby ukazujete, že věříte ve stejnou věc jako já. Věříte, že hudba je hodnotná.“

Tvůrcem American Music Awards, které se udílejí od roku 1973, je právě Dick Clark a od cen Grammy se liší tím, že pro výherce hlasuje veřejnost. Předávání letošních hudebních cen AMA‘s, které se uskutečnilo v Nokia Theatre v LA, odvysílala televize ABC. Role moderátora se už podruhé zmocnil rapper Pitbull a během celého večera se na pódiu vystřídaly desítky zpěváků a zpěvaček.

 

Zdroj obrázku: Thatgrapejuice.net

Zobrazeno 1353 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. prosinec 2014 23:11
Pro psaní komentářů se přihlaste