ne., 13. březen 2016 21:51

Arsenal FA Cup neobhájí

Vítěz posledních dvou ročníku FA Cupu Arsenal padl na domácí půdě s Watfordem. První poločas tomu však nenasvědčoval, rozhodla až druhá půle, kdy se hosté dvakrát prosadili.

Arsenal nastoupil v silné sestavě i s Mertesackerem a Gabrielem, kteří v úterý museli kvůli zranění střídat už v prvním poločase. Hosté provedli změnu v bráně, kde Gomeze zastoupil Pantilimon.

Prvnímu poločasu jasně vládli domácí a už od první minuty drželi míč na svých kopačkách. V koncovce se však trápili. Hosté se k ohrožení Ospinovy brány moc nedostávali. Jejich protiútoky obrana Arsenalu efektivně zastavovala už před hranicí šestnáctky. Ospina tak měl starosti pouze s odkopy míčů. V největší šanci prvního poločasu se ocitl Giroud, kdy dostal přihrávku do běhu od Sancheze a na hranici pokutového kopu obstřelil Pantilimona. Hlavní rozhodčí Andre Marriner však gól neuznal kvůli offside. Opakovaný záběr však ukázal, že branka platit měla.

Další šanci nevyužil Elneny, když se dostal před Pantilimona sám, skákající balón ale napálil do hlediště. Stejný hráč ke konci poločasu promarnil příležitost skórovat, když trestuhodně přestřelil bránu po přihrávce od Ozila, který se krásně dostal do vápna přes tři bránící hráče.

Druhý poločas začal tak, jak skončil první. Arsenal se tlačil do brány Watfordu, ale bez výrazného úspěchu. V padesáté minutě se však prosadili hosté. Dlouhý out do vápna si zpracoval Ighalo a nedůsledný Gabriel jej nechal zakončit. V šedesáté druhé minutě se do gólové příležitosti dostal Giroud, po centru Campbella trefil pouze Pantilimona. Minutu nato se znovu radovali hosté. Deeney pod sebe ve velkém vápně sklepl míč a nabíhající Guedioura nádhernou střelou pod víko překonal Ospinu. Arsenal pak už pouze snížil dvě minuty před koncem základní hrací doby, když se prosadil střídající Welbeck. 

Zobrazeno 1695 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:35
Pro psaní komentářů se přihlaste