čt., 14. květen 2020 13:39

Autokina se opět dostávají na výsluní

Autokina představují starší tituly i nové trháky Autokina představují starší tituly i nové trháky Zdroj: Facebook Art Parking
Pro mnohé se autokino stalo něčím, co bylo k vidění v amerických filmech 70. let. Avšak v době koronaviru, kdy musela být běžná kina zavřena, se autokina těší nárůstu popularity.

Přesto že autokina by se mohla zdát jako zahraniční záležitost, v České republice byla k vyzkoušení například již v devadesátých letech. Autokino LM Drive in Cinema Strahov bylo otevřeno v roce 1999 a kromě promítání nejpopulárnějších filmů nejen z americké produkce si návštěvníci mohli také v rámci slavnostního otevření vychutnat hudební doprovod skupiny Sto zvířat, zacvičit si spartakiádní sestavy a užít si ohňostroj. Autokino Strahov však později ukončilo svou činnost a tento formát se stal raritou s nízkým povědomím.

Svět se ale mění a v tuto dobu obzvlášť rapidní rychlostí. Se vzrůstajícím zájmem se s autokiny jako kdyby roztrhl pytel a otevírají se po celé republice. Zmíněné autokino u strahovského stadionu bylo 12. května slavnostně znovuotevřeno. Stalo se tak největším v Praze se svou kapacitou pro 120 automobilů. „Toto místo má skvělou atmosféru a je na tento formát jako dělaný. Přišlo nám, že z místa, které je v srdci Prahy, se za ta léta stalo místo tak trošku opuštěné a smutné a chtěli jsme to změnit,“ říká hlavní organizátor projektu Jakub Dostál.

Pražští zájemci mohou kromě Strahova navštívit autokino Dlabačov, Mercedes-Benz Arenu v Letňanech či Nákladové nádraží Žižkov. Dále se zapojila například Příbram, Plzeň, Brno a Olomouc.

Zobrazeno 1058 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. květen 2020 13:26
Pro psaní komentářů se přihlaste