pá., 29. listopad 2019 14:22

Bella Hadid je nejkrásnější ženou světa

Bella Hadid má téměř dokonalý tvar brady a očí Bella Hadid má téměř dokonalý tvar brady a očí Zdroj: Getty images / Glamour
Velká Británie - Podle matematické rovnice zaměřující se na proporce obličeje, kterou používali již starověcí Řekové, a která nyní pomáhá plastickému chirurgovi Julianovi de Silvovi z prestižní Harley Street kliniky, je nejkrásnější ženou světa topmodelka Bella Hadid. Její brada je podle výsledků počítačového mapování vzdálená pouhých 0,03 % od dokonalosti. 

V roce 2009 se objevil v show Oprah Winfrey profesor Kendra Schmid, který vysvětloval, proč jsou někteří lidé považování za krásnější než ostatní. Poukázal na to, že předpoklady pro fyzickou krásu zajímaly už starověké Řeky, kteří vynalezli matematickou rovnici, aby tyto ukazatele pohlednosti byli schopni změřit. Rovnice se nazývá Zlatý řez a pracuje například se vzdáleností očí od sebe nebo s délkou uší v porovnání se zbytkem obličeje. Tuto rovnici používal i Leonardo da Vinci při vytváření slavného Vitruviánského muže a další umělci z období renesance. 

Plastický chirurg Julian de Silva ze slavné londýnské Harley Street kliniky stojí za vytvořením matematické rovnice, která pracuje se Zlatým řezem a je schopna určit, jak má vypadat perfektní tvář. Výzkum realizoval za pomoci počítačové mapovací techniky, kterou sám využívá při konzultacích s pacientkami a mohla by být nápomocná při plastických operacích. Vědci pracovali s tvarem obličeje, očí, obočí, rtů a brady, šířkou a délkou čela i čelistí nebo velikostí uší. Poté co se dobrali výsledku, začali s porovnáváním celebrit, aby zjístili, na kolik se nejslavnější a nejkrásnější ženy světa přibližují starořeckému ideálu.
Nejkrásnější ženou světa se stala 23letá modelka z USA Bella Hadid. Podle rovnice je totiž její brada s 99,7 % nejblíže k dokonalosti. Plastický chirurg se svým týmem dále sestavil seznam 10 nejkrásnějších žen světa, na kterém se hned za Bellou umístily zpěvačky Beyoncé nebo Ariana Grande. Sestra Belly, 24letá Gigi, která patří mezi momentálně nejžádanější modelky světa, se však do top 10 vůbec nedostala. Důležité je totiž neopomíjet, že každá žena disponuje vlastními specifickými rysy, které ji dělají krásnou a tato rovnice je jen jakýmsi univerzálním matematickým měřítkem hodnotícím geometrické proporce. 


Seznam celebrit podle percentilu nejblíže řeckému ideálu: 


1: Bella Hadid - 94.35 %

2: Beyoncé - 92.44 %

3: Amber Heard - 91.85 %

4: Ariana Grande - 91.81 %

5: Taylor Swift - 91.64 %

6: Kate Moss - 91.05 %

7: Scarlett Johansson - 90.91 %

8: Natalie Portman - 90.51 %

9: Katy Perry - 90.08 %

10: Cara Delevingne - 89.99 %

Zobrazeno 3594 krát
Naposledy upraveno: ne., 1. prosinec 2019 21:38
Pro psaní komentářů se přihlaste