st., 8. listopad 2017 19:05

Útočník Matt Duchene konečně dosáhl na vysněnou výměnu

Matt Duchene je novým hráčem Ottawy Matt Duchene je novým hráčem Ottawy Zdroj: Ottawa Sun
Colorado – „Běž se sbalit! Právě tě vyměnili." Přesně tohle slyšel od svého trenéra hokejový útočník Matt Duchene. Toho v průběhu zápasu svého již bývalého týmu Colorada vyměnili do Ottawy. Trápení kanadského hráče v dresu Avalanche je nyní u konce a výměna, která byla na začátku sezóny přímo na spadnutí, konečně přišla.

Zápas mezi Coloradem Avalanche a New Yorkem Islanders měl hodně zajímavý začátek. Útočník Colorada Matt Duchene měl za sebou teprve druhé střídání v zápase, když v tom z ničeho nic přišel pokyn od trenéra, že má jít do kabin sbalit si věci. Během utkání se totiž povedla provést výměna mezi týmy Ottawy, Nashvillem a Coloradem. „Viděl jsem, jak si něco povídají. Měl jsem tušení, že se to stane tím nejdivnějším způsobem,“ prozradil útočník. Ještě před závěrem druhé třetiny už byl připravený k odjezdu na letiště, aby se připojil ke svému novému týmu.

Už na začátku sezóny byla vidět na samotném hráči frustrace ze svého působení v týmu Colorada. Sám se i domáhal výměny, když prosil klubového prezidenta Joea Sakica, aby mu dopřál kariérní restart. Ovšem marně. Hráčův postoj kritizovala i samotná klubová legenda Peter Forsberg, jenž se nechal slyšet, že by jej nejraději posadil na tribunu. Toužená výměna však přišla až nyní. „Je to vzrušující. Jsem nadšený, že mám tu příležitost hrát v Ottawě. Senators mají tým, který má šanci bojovat o Stanley Cup. Jsem opravdu rád, že mířím právě tam. Zároveň chci i poděkovat fanouškům Colorada, nebyl to sice důstojný odchod, ale cením si jejich podpory za všechny roky strávené zde,“ komentoval hned po výměně Duchene.

Zobrazeno 1828 krát
Naposledy upraveno: st., 15. listopad 2017 16:00
Pro psaní komentářů se přihlaste