út., 19. duben 2016 22:39

Záchranáři pomáhali novorozenci, lidé v koloně si zatím stěžovali

Karlovarsko – Hasiči v úterý uzavřeli silnici mezi Karlovými Vary a Lubencem kvůli zásahu záchranářů. Ti zachraňovali čtrnáctidenní miminko, které v autě upadlo do bezvědomí. Karlovarské hasiče k zásahu přivolala posádka záchranné služby. Lékař totiž stav čtrnáct dní starého miminka zhodnotil a rozhodl se k jeho transportaci do nemocnice záchranářským vrtulníkem.

Přestože se hasiči snažili provoz na silnici I/6 ponechat co nejdéle a uzavřeli ji, až když se vrtulník chystal k přistání, nevyhnuli se reakcím ze strany řidičů. Ti se doprošovali průjezdu kolem vrtulníku, i když byla silnice uzavřená na méně než patnáct minut. Lékař z letecké záchranné služby i s kolegy karlovarské záchranné služby pracovali uvnitř sanitky a následně přeložili dítě na přístrojích do vrtulníku, který ho transportoval do nemocnice. Ihned po odletu vrtulníku se provoz na silnici vrátil do normálu.

Hlasité protesty, se kterými se během této záchranné akce hasiči a policisté setkali, nejsou ojedinělým případem. Záchranáři se s bezohledností přihlížejících dopravních nehod nebo jiných událostí setkávají téměř pokaždé. Ostatní se vždy snaží omezovat co nejméně, proto pokud dojde k úplnému uzavření komunikace, je to vždy jen na nezbytně dlouhou dobu a z důvodu bezpečnosti místa zásahu.

 

 

Zobrazeno 1645 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:43
Pro psaní komentářů se přihlaste