pá., 28. listopad 2014 18:42

Biatlonisté se utkají v prvím kole Světového poháru

Östersund (Švédsko) – Již tuto neděli odstartuje další ročník Světového poháru v biatlonu. Naše reprezentace neskrývá obavy. Po vydařených výsledcích na Olympijských hrách v Soči se těší velké pozornosti, aktuální výkonnost je ale otázkou. Celkové triumfy budou obhajovat Francouz Martin Fourcade a Finka Kaisa Mäkäräinenová.

V minulé sezóně byli čeští biatlonisté mimořádně úspěšní.  Neztratili se ve Světovém poháru a dobré výsledky završili pěti olympijskými medailemi. K právě začínající sezóně se česká reprezentace vyjádřila na serveru Biatlon.cz. „Očekávání jsou větší než realita," říká trenér reprezentace Ondřej Rybář. „Po olympiádě, a ještě k tomu úspěšné, přichází útlum,“ dodává. Gabriela Soukalová, jednička české reprezentace, prochází podle Rybářových slov mírným výkonnostním útlumem, který má na svědomí náročný doprovodný program i psychické vyčerpání z uplynulé sezóny.

 

Ondřej Rybář také naznačil hlavní cíl, který před sebou jeho svěřenci mají. „Chceme se pohybovat vpředu tak, abychom našim fanouškům dělali radost. A pokud by nám snad nepřálo štěstí, které je součástí biatlonových výsledků, určitě budeme vždy bojovat ze všech sil.“

 

Už v neděli je v Öestersundu na programu oblíbená česká disciplína, závod smíšených štafet. Na otázku, s čím do závodu půjdou, s vtipem odpověděl Ondřej Moravec: „No, určitě se startovním číslem.“ S vážnější tváří ale trojnásobný olympijský medailista dodal, že jde o disciplínu, kde se může stát cokoli. „Pokud ale uděláme dobrý výsledek, určitě to pomůže našemu sebevědomí.

 

Do letadla, které odletělo do Skandinávie 28. listopadu, vedle Gabriely Soukalové a Ondřeje Moravce nastoupili také Lucie Charvátová, Jitka Landová, Eva Puskarčíková, Veronika Vítková, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr.

 

Světový pohár v biatlonu je každoročně pořádaná vrcholná soutěž složená z devíti nebo deseti závodů. První z nich se uskutečňuje v listopadu či prosinci a poslední probíhá v březnu. Hlavním vrcholem tohoto, již 38. ročníku, bude Mistrovství světa ve finském Kontiolahti konané od 3. do 15. března 2015 . Jeden ze závodů se uskuteční i v České republice, konkrétně od 5. do 8. února v Novém Městě na Moravě.

 

 

 

Zdroj perexové fotografie: Biatlon.cz

Zobrazeno 1774 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste