ne., 29. leden 2017 21:28

Game, set a turnaj - Federer. Souboj titánů vyhrál švýcarský maestro

Roger Federer s titulem pro vítěze Australian open Roger Federer s titulem pro vítěze Australian open Zdroj: www.ausopen.com
Melbourne - Finále mužské dvouhry na prvním grandslamu sezony ovládl Roger Federer. Svého rivala Rafaela Nadala porazil po strhujícím utkání 3:2 na sety a získal svůj osmnáctý grandslamový titul v kariéře.

Právě tito dva se představili od 9:30 SEČ na kurtu Roda Lavera. Jednalo se o jejich 36. vzájemné utkání. Na grandslamu se utkali podvanácté. V obou případech měl více vyhraných utkání španělský tenista, konkrétně 25:11 a 9:2. Větší problémy dostat se do finále měl Nadal. Ten strávil na kurtu o pět hodin více. Oba si museli projít v semifinále pětisetovými bitvami. Ta mez Nadalem a Dimitrovem byla o dvě odiny delší než švýcarská bitva mezi Federerem a Wawrinkou.

Ve finále začal lépe Federer. Využil první breakball a první set získal 6:4. Finále bylo jako na houpačce. Druhý set získal Nadal 6:3. Nebyl daleko většímu rozdílu. Vedl už 4:0, ale poté si prohrál servis a nechal Rogera snížit. Ve třetím setu Federer výborně podával a Nadal byl bez šance. Uhrál pouhý jeden game. Čtvrtý set ovládl Nadal znovu 6:3. V rozhodující sadě šel Španěl brzo do trháku. Získal hned první Federerovo podání. Vedl už 3:1, ale od té doby nezískal už ani jednu hru. Federer set otočil na 6:3. Poslední míček zápasu však ještě muselo potvrdit jestřábí oko. To ukázalo Federerův vítězný úder na lajnu a Švýcar mohl zvednout nad hlavu osmnáctou grandslamovou trofej.

„Škoda, že v tenise neexistují remízy. Chtěl bych se s Rafou rozdělit, aby věděl co teď prožívám já," Prohlásil po utkání Federer. „Bojoval jsem co to šlo, hrál jsem dobře, ale na Rogera to nestačilo," uvedl Nadal. „Cítím však, že jsem zpátky," pokračoval. Bitvu legend tedy lépe zvládl Federer. Finále bavilo diváky neuvěřitelnými vyměnami a údery, na které si většina publika pamatovala z jejich soubojů z před deseti lety, kdy byli oba na svém absolutním vrcholu.

Zobrazeno 2452 krát
Naposledy upraveno: po., 30. leden 2017 00:24
Pro psaní komentářů se přihlaste