ne., 20. březen 2016 16:23

Bitvu pod Ještědem ovládla Plzeň

Liberec - V těžkém souboji proti Liberci, který navíc komplikoval mimořádně špatný terén, zvítězila Plzeň 1:0. Na jaře je tak stále stoprocentní.

Nebyla to ale Viktoria, kdo se v úvodu mohl radovat z gólu. První šanci k otevření skóre měli domácí. Bartošákův výborně zahraný přímý kop ovšem dokázal Kozáčik vyrazit. O deset minut později poprvé vážněji zahrozili hosté. K odraženému míči se na vápně dostal Hořava. Jeho pěkný pokus Koubek vyrazil. Poprvé a zároveň naposledy se plzeňští fanoušci mohli radovat z gólu po půl hodině hry. V osobním souboji uspěl Matějů, který ještě dokázal na dlouhou nohu přihrát Rajtoralovi. Ten první uličkou vybídl Ďuriše, který neměl problém brankáře překonat. Pro slovenského útočníka se jednalo o patnáctý gól do tabulky střelců.

Do konce prvního poločasu, a ani dlouho po něm, už k vidění žádné vélké šance nebyly. Zápas plný soubojů a nakopávaných balonů přinesl další příležitost ke skórování až na jeho samém konci. Vyrovnání mohl zajistit Bakoš, který si naskočil na centr, ale balon trefil pouze hrudníkem, s čímž neměl Kozáčik problém.

Plzeň ve vzájemném zápasu s Libercem opět potvrdila, že na zdejším stadionu hrát umí. Pod Ještědem Viktoria neprohrála již sedmý zápas za sebou.

Zobrazeno 1801 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:26
Pro psaní komentářů se přihlaste