po., 9. duben 2018 20:14

BMX Charity Jam – Pomáhejte s námi!

Charity Jam Charity Jam Zdroj: Charity Jam
Brumov-Bylnice – Charitativní akce nesoucí název Charity Jam chystá už svůj devátý ročník. Programu se každoročně účastní špičky BMX scény u nás a na Slovensku, ale nejenom oni přispívají na dobrou věc. 
BMX Charity Jam Charity Jam

Charity Jam je tradiční BMX závod, který se koná ve městě Brumov-Bylnice ve Zlínském kraji. Jedná se o spojení adrenalinového sportu s dobročinnou sbírkou na vybrané děti, které potřebují finanční pomoc. Závod samotný je největším závodem tohoto typu v České i Slovenské republice a proběhne 7. července v místním bikeparku.

První ročník se uskutečnil 10. července 2010 a konal se ještě v neupraveném bývalém koupališti. Výtěžek činil 10 000 Kč, což bylo na začínající akci úspěch, a putoval do Základní školy pro děti se zdravotním postižením. S každým rokem nejen rostla síla upravovat koupaliště na bikepark pro další generace, ale rostl i počet lidí, kteří chtějí pomoct. Rok co rok se podařilo vybrat čím dál víc peněz, které i letos obdrží potřební. Minulý ročník se podařilo vybrat zatím rekordních 170 596 Kč. Letos akce podpoří Elišku Grygarovou, Ládíka Matúšů a trojčata Koláčkovi.

Elišce je 2,5 roku. Krátce po narození jí lékaři diagnostikovali závažné svalové onemocnění, v jehož důsledku nezvládá dýchat a pomáhá jí plicní ventilátor. Proto Eliška dojíždí na pravidelné rehabilitace, na které poputuje finanční příspěvek z akce.

Ládík Matúšů má 10 let a trpí dětskou mozkovou obrnou, která dala za vznik lezionální epilepsii, centrálnímu hypotomickému syndromu a hluboké mentální retardaci. Finance obdrží Ládík na rehabilitace a na speciální sedací zařízení, které Ládík potřebuje do školy.

Vojta, David a Olda jsou patnáctiletá trojčata, která trpí spastickou formou dětské mozkové obrny. Bohužel mají taky problémy se zrakem a trpí na epileptické záchvaty. Peníze zde pomohou na terapeutické pomůcky a na rehabilitace pro kluky.

Další informace o samotné akci nebo to, jak závodit a jak můžete přispět i na dálku se dozvíte na oficiálních stránkách www.charityjam.cz.

Zobrazeno 2052 krát
Naposledy upraveno: ne., 15. duben 2018 18:15
Pro psaní komentářů se přihlaste