čt., 5. březen 2020 09:36

Botanická zahrada Praha zahájila rozsáhlou výstavu orchidejí

Výstava orchidejí Výstava orchidejí Zdroj: botanicka.cz
Praha - Nadšenci pro orchideje jásají. Botanická zahrada Praha v Praze-Tróji zahájila 14. ročník výstavy orchidejí. Ta bude probíhat do 22. 3. 2020. Návštěvníci mohou na výstavu zavítat kromě pondělka ve všechny dny, a to i v neděli. Výstavní hodiny jsou od 9:00 do 19:00.

Centrem zájmu letošní výstavy jsou orchideje z Jižní Ameriky. Protože ve svých sbírkách botanická zahrada pěstuje celkem 2 500 druhů orchidejí, není možné je všechny vystavit najednou. Proto zvolila pro letošní ročník výstavy orchidejí z Ekvádoru, ostatně to již napovídá samotný název výstavy - Miniatury a giganti Ekvádoru. „Letos skleník Fata Morgana ožije barvami Ekvádoru, orchideje nížin a hor propojí indiánské motivy a návštěvníci ucítí i blízkost živé sopky,“ uvedla botanická zahrada na svých webových stránkách. 

Při zahájení výstavy vystoupil i náměstek primátora Prahy pro životní prostředí a bezpečnost Petr Hlubuček. Při svém proslovu vyjádřil podporu jak samotné botanické zahradě, tak jejímu řediteli Bohumilu Černému a ostatním zaměstnancům. Kromě toho také vyzval širokou veřejnost k návštěvě výstavy nedbaje momentálního nebezpečí koronaviru. „Rád bych pozval především návštěvníky z Prahy i samotné Pražany, aby přišli navštívit tuto krásnou výstavu a nedbali koronaviru a dalších panických zpráv, které se v posledních dnech objevují,“ prohlásil.

Na programu výstavy se podílí přední floristka Klára Franc Vavříková, která bude předvádět tvorbu aranžmá s orchidejemi. Ukázky své práce se skleněnými šperky a korálky bude předvádět firma Preciosa, která je i partnerem výstavy. Přítomna bude i laborantka botanické zahrady Alena Nekolová, která na výstavě bude mít přednášku na téma Jak se množí rostliny v laboratoři? Součástí programu jsou i komentované prohlídky, které jsou v ceně vstupného do skleníku bez nutnosti předchozí rezervace.

 Napříč celou výstavou mají návštěvníci možnost si orchideje i zakoupit. Prodej probíhá v zásobním skleníku botanické zahrady, který se nachází ve svahu pod expozičním skleníkem Fata Morgana.

 Podrobnější informace k samotnému programu výstavy jsou volně dostupné na webových stránkách botanické zahrady.

Zobrazeno 1316 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. březen 2020 17:26
Pro psaní komentářů se přihlaste