ne., 13. březen 2016 12:55

Březen - měsíc kdy hasiči čtou dětem

Třebíč - Většina veřejnosti zná měsíc březen jako měsíc knihy. Mimo jiné je to také ale měsíc, kdy profesionální hasiči čtou dětem po celém Kraji Vysočina. Letos se nově zapojují i dobrovolné sbory hasičů. To vše v rámci projektu "Hasiči čtou dětem". 

Jedná se již o třetí ročník projektu. S nápadem přišla v roce 2014 havlíčkobrodská nemocnice. Šlo o podporu celorepublikové výzvy Celé Česko čte dětem. Dva večery havlíčkobrodští profesionální hasiči četli pohádky na dětském oddělení v nemocnici. Poté mohly děti klást profesionálům otázky ohledně práce hasiče. Akce se setkala s nebývale kladným ohlasem veřejnosti. Proto se ji Hasičský záchraný sbor rozhodl zopakovat a dokonce ji loni rozšířil o návštěvu všech nemocnic na území Kraje Vysočina. Hasiči zavítali do nemocnic v Třebíči, Jihlavě, Havlíčkově Brodě, Pelhřimově a Novém Městě na Moravě. Celou akci si užili jak samotní hasiči, tak i malé děti, kterým četli.

„Letos jsme se rozhodli oslovit i naše dobrovolné kolegy a požádat je, zda by se i oni nechtěli do akce zapojit. Velmi mile mne překvapila rychlá odezva sborů a jejich nadšení pro věc. Rád bych jim touto cestou poděkoval, protože číst dětem budou členové sborů ve svém volném čase. Tato akce je dalším důkazem vysoké spolupráce mezi profesionálními a dobrovolnými hasiči v Kraji Vysočina“, uvedl Petr Beneš, ředitel krajských hasičů.

Letos poprvé se navíc nebude číst jen v nemocnicích. Nově budou právě jednotky dobrovolných hasičů číst dětem v mateřských a základních školách či v zájmových kroužcích mladých hasičů. Kromě čtení také hasiči seznámí děti se svou profesí. Do akce se zapojily sbory dobrovolných hasičů z Polničky, Ždírce nad Doubravou, Třeště, Černovic nebo Druhanova. "Kompletní výčet a přehled sborů bohužel říci nemohu, protože nevím, které z nich se do akce zapojí. Neustále se nám totiž ozývají další a další sbory, které se chtějí k akci připojit. Zatím ale třeba nemají domluvený přesný termín nebo místo čtení“, dodává Beneš.

Zobrazeno 2012 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:13
Pro psaní komentářů se přihlaste