ne., 30. září 2012 11:55

Britští megalomani jsou zpět

  Britská rocková skupina Muse vydá zítra své v pořadí již šesté studiové album. Už teď je ale dostupné  k poslechu na jejich oficiálních webových stránkách muse.mu.

 

Toto album se stejně jako předchozí The Resistance svým zvukem liší od ostatních. Zatímco u minulého bylo novinkou  orchestrové pojetí, zde Muse použili dubstep – v poslední  době velice populární žánr, zvláště v elektronické hudbě. O frontmanovi skupiny Mattovi Bellamym je známo, že rád  experimentuje s novými věcmi, ale ještě nikdy své rockové  fanoušky tolik nešokoval. Zůstal však věrný hudebním  nástrojům a počítačové zapojení omezil na minimum.

Dalším překvapením na desce jsou i dvě skladby celé v podání basisty Chrise Wolstenholma. Jeho vokální minulost je známá spíše doprovodnými hlasy na všech deskách skupiny. Skladby ‚Save me‘ a ‚Liquid State‘ jsou však napsané a interpretované právě jím. Server musewiki uvádí, že obě skladby jsou inspirované jeho temnou stránkou minulosti, kdy se potýkal s alkoholismem.

Na vydání desky také plynule navazuje turné. Během třech podzimních měsíců chce kapela projet Evropu a v lednu 2013 plánuje dokonce dvakrát navštívit Japonsko. V rámci koncertní šňůry se Muse podívají i do Prahy – čeští fanoušci se na Muse mohou podívat 22. listopadu do pražské O2 Arény. Lístky jsou už v prodeji.

 

Zobrazeno 2216 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste