čt., 19. březen 2020 16:13

Brněnský fotbal zbrojí proti koronaviru

Sportovní klub se snaží pomoci v boji s COVID-19 Sportovní klub se snaží pomoci v boji s COVID-19 Zdroj: fczbrno
Brno - Zbrojovka Brno nabízí virtuální vstupenky na imaginární fotbalové utkání se Slavií Praha. Vybraná finanční částka poputuje na léčbu koronaviru do Fakultní nemocnice v Bohunicích. Pamětníci pak díky obrazovým materiálům a videím budou moci vzpomenout na památný zápas z 90. let.

Rekordních 44 120 diváků sledovalo přímo na stadionu Za Lužánkami v říjnu 1996 střet domácího týmu Boby Brno s pražskou Slavií. Přesně takový počet lístků i nyní posílá klub do prodeje. „Přišel čas, kdy jde fotbal stranou a svádíme úplně jiné bitvy. A v nich chceme pomoci těm, kdo stojí v první linii. Pojďme zaplnit virtuální Lužánky! Je tu zkrátka Zbrojovácká výzva,“ uvádí PR oddělení Zbrojovky Brno na Twitteru.

K nákupu klub nabízí hned šest variant vstupenek. Ceny se pohybují od 200 korun za základní až do 10 000 Kč spadající mezi kategorii VIP. Po zakoupení přispěvatelé dostanou elektronický bulletin, fotky (včetně přesné grafické podoby zápasového dresu), informace k utkání, sestavu a čtyři unikátní videa. Sestřih utkání 8. kola Gambrinus ligy se Slavií, autentické záběry z tribun, vzpomínky přímých aktérů a jako bonus kompletní záznam duelu z roku 1994, v němž Zbrojovka porazila Cheb 6:0.

Na stadionu Za Lužánkami se nejvyšší česká soutěž nehraje už od roku 2001, kdy jeho stav přestal vyhovovat prvoligovým parametrům. Zbrojovka Brno tak od té doby až po současnost soupeře hostí na menším Městském fotbalovém stadionu Srbská s kapacitou 12 550 diváků.

Zobrazeno 967 krát
Naposledy upraveno: pá., 20. březen 2020 12:10
Pro psaní komentářů se přihlaste