pá., 11. prosinec 2009 16:11

Bruslit se začne o den později

Ačkoliv mělo být zahájeno bruslení na venkovní ledové ploše před Korunní pevnůstkou  již dnes, bruslaři si budou muset ještě den počkat.

Kvůli zdržení při výrobě ledu se start akce posouvá na sobotu 12. prosince.  Nadšení sportovci zde budou moci bruslit až do konce roku a to od desáte hodiny ranní do osmi hodin večer. O Štědrém dnu a na Nový rok bude kluziště otevřeno pouze do tří hodin odpoledne. Vstup na ledovou plochu je zdarma. K dispozici zde bude i půjčovna bruslí, občerstvení a o víkendech bude probíhat doprovodný program pro děti.

„Veřejnost a především děti si budou moci vyzkoušet jízdu na koni, střelbu z kuše, ale také se mohou naučit žonglovat. Svým vystoupením přispějí i členové olomouckého krasobruslařského oddílu. V nezvyklé roli polních kuchařů se představí šermíři z umělecké skupiny Adorea. Konkrétní časy programových vstupů budeme avizovat přímo na místě,“ nastínila program Markéta Záleská. Celou akci připravilo Muzeum Olomoucké pevnosti.

Od příštího týdne se začne bruslit i před nádražím a od ledna bude k dispozici ledová plocha u Trojice na Horním náměstí.  V Olomouci si tak lidé budou moci vybrat jedno ze čtyř kluzišť (kromě zmiňovaných tří ledových ploch je ještě k dispozici jedna na zimním stadiónu).

Zdroj: Olomoucký deník

Zobrazeno 2034 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste