st., 6. duben 2016 22:33

Čarodějná podívaná pro všechny mudly se otevřela v Hollywoodu

Hollywood - Přestože kniha Harry Potter a Relikvie smrti vyšla v roce 2007 a stejnojmenný film v roce 2011, svět čar a kouzel má stále co říct. Fanoušci ságy o nadaném mladém čaroději využijí každou možnost vrátit se zpět do Bradavic. Právě taková příležitost se naskytla včera večer v Los Angeles.
Slavnostní ohňostroj s orchestrem (začíná v 3:30) https://www.youtube.com/watch?v=PD6pCnzFT54&nohtml5=False

 

Pětiletá výstavba tematického parku Harryho Pottera v Hollywoodu je konečně hotová. V úterý 5. dubna park slavnostně otevřely vybrané osobnosti světa Harryho Pottera i Universal Studios, které daly park postavit. Své proslovy pronesl ředitel parku Larry Kurzweil, ředitel Universal Parks Tom Williams, NBC Universal ředitel Ron Meyer, ředitel Warner Bros. studií Kevin Tsujihara, i starosta Los Angeles Eric Garcetti. Přítomní byli i samotní herci kouzelnické ságy jako Tom Felton (Draco Malfoy), Evanna Lynch (Lenka Láskorádová), James Phelps (Fred Weasley), Oliver Phelps (George Weasley), a Warwick Davis (profesor Kratiknot/Griphook). Mimo jmenované se na podiu objevila i reportérka Denního Věštce, výrobce hůlek či bradavický pěvecký sbor (i se zpívajícími žábami). Konečnou tečku za slavnostním otevřením vytvořil skladatel John Williams, jenž dirigoval los angelskou filharmonii. Ta zahrála hudbu z filmů Harryho Pottera, doprovázenou skvělou animační show a ohňostrojem.

 

Park v Hollywoodu není jediný svého druhu. Další dva se nacházjí na Floridě a v Japonsku, avšak ten hollywoodský je nejnovější. Široké veřejnosti se otevře ve čtvrtek 7.dubna. 

 

CO ZAŽÍT, CO VIDĚT 

Atrakce, které mohou návštěvníci vidět, jsou všem fanouškům světa Harryho Pottera známé. Legendární bradavický expres, zasněžená kouzelnická vesnice Prasinky, se všemi jejími obchody jako například Hospoda u Tří Košťat, vhodná pro degustaci máslového ležáku. Soví pošta, která nabízí možnost ověnčit pohledy a dopisy známkou s logem Prasinek nebo Medový ráj plný čokoládových žabek a Bertíkových fazolek tisíckrát jinak. Samozřejmostí je i Příčná ulice. Například Olivandrův obchod nabízí návštěvníkům, kteří si kupují hůlku ihned vyzkoušet její ničivou sílu. Pouhý švih, namířený na okno obchodu postačí pro viditelný „důkaz účinnosti hůlky“ (samozřejmě ne doslova, vše je jen počítačovým trikem). Pro ty méně drastické jedince, jsou připravené dorty, které mohou pomocí hůlky přinutit levitovat. Zvláštností parku je tematická horská dráha, pojmenovaná Flight of the Hippogriff (Let hypogryfa).

 

Jakmile návštěvníci dojdou až do bradavického hradu, čeká je největší lákadlo parku - atrakce nazvaná Harry Potter and the Forbidden Journey (Harry Potter a Zapovězená cesta). Jedná se o něco jako simulátor letu. Návštěvníci sedí připoutáni na sedačce a za pomocí 3D brýlí, (které vypadají jako ty, jež používají hráči famfrpálu), se přenesou do světa Harryho Pottera a jeho přátel, aby společně s ním mohli zažívat známá dobrodružství. Uvnitř hradu na návštěvníky čeká dále Brumbálova pracovna, učebna Obrany proti černé magii nebo Portrétová galerie. K vidění jsou i rekvizity z filmů. Vstupné se pohybuje mezi 95 až 105 dolary.

  

http://www.themeparkinsider.com/flume/201604/5020/
http://www.dailymail.co.uk/travel/travel_news/article-3526015/Attention-muggles-Harry-Potter-World-opens-Hollywood-fans-greeted-Hogwarts-Express-conductor-experience-game-Quidditch-wearing-3-D-goggles-rollercoaster-explore-Hogsmeade-village.html
https://www.store.universalstudioshollywood.com

Zobrazeno 2703 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:20
Pro psaní komentářů se přihlaste