ne., 6. listopad 2016 17:19

Češi nezvládli závěrečné utkání Karjala Cupu

Česká reprezentace při utkání s Ruskem Česká reprezentace při utkání s Ruskem Zdroj: hokej.cz
Helsinky - Český hokejový tým, kterému se na letošním turnaji Karjala až doposud dařilo, porazili Rusové. Česká reprezentace závěrečný nedělní zápas s Ruskem nezvládla a skončila tak na celkovém druhém místě.

Svěřenci trenéra Josefa Jandače na ruského soupeře nestačili a ve finské Hartwall aréně inkasovali tři góly. Po čtvrteční výhře nad Švédskem a Finskem v sobotu může být ale český tým spokojený, protože na úvodním turnaji Euro Hockey Tour se umístil nejlépe od roku 2012.

V první třetině měly oba týmy dost šancí. Prosadit se snažil především Leščenko a na druhé straně Kvapil. Dominik Furch v české bráně a Sorokin v ruské byli ale neomylní a stav utkání zůstal bez vstřelené branky 0:0.

K obratu došlo ve 26. minutě, kdy rozhodčí vyloučil ruského hráče a při vlastním oslabení skóroval Vladimir Tkačov. Čeští reprezentanti se snažili svou aktivní hrou vyrovnat, ale po vyloučení Šimka zvýšil náskok ruský útočník Gusev a do kabin tak odcházeli hráči za stavu 0:2.

V závěrečné třetině byla vidět především sborná, která svým aktivnějším hokejem český tým přehrávala a svou pozici upevnila třetím gólem Bereglazova. Tento stav se až do konce zápasu nezměnil a České republika prohrála 0:3.

 

Hokejový turnaj Karjala, součást Euro Hockey Tour

Česká republika - Rusko 0:3 (0:0, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 26. Tkačov (Sannikov), 38. Gusev (Prochorkin, Antipin), 50. Bereglazov (Gusev).

Rozhodčí: Salonen, Kaukokari - Nieminen, Heinonen (všichni Finsko).

Vyloučení: 4:3, navíc J. Jeřábek 10 min.

Využití: 0:1.

V oslabení: 0:1.

Diváci: 2 656.

ČR: Furch - J. Jeřábek, Polášek, Šimek, T. Pavelka, Rutta, Dietz, M. Doudera - Radil, Horák, D. Kubalík - Kampf, Filippi, Kvapil - P. Holík, R. Hanzl, T. Zohorna - Hyka, Bulíř, Lenc - Jarůšek. Trenér: J. Jandač.

Rusko: Sorokin - Ožiganov, Antipin, Zub, Mironov, Ljubuškin, Rafikov, Bereglazov - Barabanov, Prochorkin, Gusev - Ničuškin, Světlakov, Golyšev - Sannikov, Tkačov, Šumakov - Korškov, Kraskovskij, Leščenko - Okulov. Trenér: O. Znarok.

Zobrazeno 2057 krát
Naposledy upraveno: ne., 6. listopad 2016 20:18
Pro psaní komentářů se přihlaste